Život

"Sportska bajka" u Beo zoo vrtu: Manifestacija posvećena sportu za najmlađe

Komentari

Autor: Euronews Srbija

15/06/2022

-

16:36

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Humanitarna manifestacija "Sportska bajka" koju već 22 godine zaredom organizuje Karate klub "Nippon" biće održana 18. juna u Zoo vrtu na Kalemegdanu.

Tim povodom gošća Euronews Srbija bila je čuvena karatistkinja Tanja Petrović, osnivač i trener kluba "Nippon", koja je podsetila da tradicija održavanja ove manifestacije datira još od 1997. godine.

"Ove godine 'Sportska bajka' će ugostiti 25 sportova, a cilj svih nas koji ćemo učestvovati u radionicama i prikazivati čari i lepote svojih sportova jeste da upišemo što više dece taj dan i da im pokažemo tehnike i lepote naših sportova", istakla je Petrović u emisiji Euronews Jutro. 

Sva deca koja se tog dana upišu na neki od sportova dobiće besplatno članstvo, istakla je karatistkinja, a umesto karte, "ulaznica" na ovaj događaj je paketić, koji "Sportska bajka" prikuplja za najugroženiju decu.

Pexels

 

"Paketići se skupljaju na malom hipodromu, desno od ulaza, gde će biti i centralna proslava, kao i revija "Sportske bajke" u 14. časova", objasnila je Petrović.

Sportske radionice na koje svi mogu da dođu, kao i Sportski memorijal "Vuk Bojović" koji je ustanovljen 2014. u čast nekadašnjem direktoru Zoo vrta, počinje od 10 časova.

"Od 10 do 13 časova razmišljate kojim sportom da se bavite, a onda od 14 časova vas čeka lepa predstava koja se zove "Kultura sporta", u prisustvu mnogih umetnika i kulturnih radnika", najavila je Petrović.

Od osnivanja i ovogodišnja Sportska Bajka je podržana od strane Grada Beograda, a organizatori - KK "Nipon" i Beo zoo vrt - su u misiji da što više dece zavoli sport i još u detinjstvu počnu da neguju vrednosti kao što su ljubav, poštovanje, disciplina, čast i iskrenost. Ove godine će se iz tih razloga održati i tribina na temu "Play Fair: Etička i moralna dimenzija sporta".

"Tribina će se održati u 16 časova kod kaveza sa majmunima, gde možemo da čujemo šta je to što mi kao roditelji i učitelji moramo prvo da prenesemo deci, da bi se ona zaljubila u sport i rasla na zdravim osnovima, umesto da se njim bave iz interesa, konkurencije i novca. O tome pričaju eminentni stručnjaci kao što je profesrka psihologije dr Ljubica Bačanac, doktor nauka u oblasti fizičke kulture Vladimir Koprivica, trener Marko Stojanović i mnogi drugi", kaže Petrović. 

Pored toga, posetioci će moći da učestvuju i u zanimljivim radionicama i, između ostalog, nauče da prave origami i upoznaju se sa tradicionalnom japanskom tehnikom pripreme čaja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin