Život

Festival "Ulični psi" na Kalemegdanu: Svi saveti za brigu o psima na jednom mestu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

16/06/2022

-

17:37

Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Prvi put u regionu održaće se Festival "Ulični psi", koji okuplja pse svih rasa, kao i profesionalce, vlasnike i ljubitelje pasa od 17. do 19. juna na Kalemegdanu.

Festival je edukativnog i zabavnog karaktera i promoviše nove tendencije u odabiru, odgajanju i udomljavanju, a i tretiranju pasa. Takođe ima misiju da podigne svest o značaju pasa u svakodnevnom životu kao i da promoviše humanost i zaštitu životinja.

Gost Euronews Srbija tim povodom je bio Nenad Sićević koji je objasnio da je ovo prvi festival te vrste u Beogradu.

"Naš cilj je da upoznamo širu javnost sa tim koliko psi znače, koliko su nam vredni i koliko nas upotpunjuju. Odlučili smo da pokrenemo festival s ciljem da skrenemo pažnju široj javnosti po pitanju toga kako da se ophode prema psima na pravi način", rekao je Sićević.

Na festivalu možete saznati kako izabrati psa po meri, kako i zašto usvojiti psa, kako vaspitati psa, kako psi utiču na razvoj deteta, ali i trendove u psećim frizurama. Na jednom mestu će se naći uzgajivačnice, proizvođači hrane, pet šopovi, veterinari, azil, dreseri, dizajneri i frizeri, čak i poslastičarnica za pse.

Animal Rescue Srbija će držati predavanja u okviru projekta "Mjau Vau Ekspert" čiji je cilj kako da deca budu bezbednija u susretu sa psima na ulici.

"Posetioci će moći da se upoznaju sa tim kako bi trebalo da se ponašaju ukoliko na ulici sretnu neki čopor pasa, kako da im priđu, kako da znaju da li je pas agresivan i tako dalje", najavio je sagovornik Euronews Srbija, dodavši da je u planu i niz drugih radionica.

Festival će u petak biti otvoren od 12 do 20 časova, dok će oba dana vikenda zainteresovani moći da ga posete od 10 do 20 časova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin