Život

Američki lanac Domino's napušta Apeninsko poluostrvo: Italijanski sastojci nedovoljni za uspeh u domovini pice

Komentari

Autor: Tanjug

09/08/2022

-

23:36

Američki lanac Domino's napušta Apeninsko poluostrvo: Italijanski sastojci nedovoljni za uspeh u domovini pice
Američki lanac Domino's napušta Apeninsko poluostrvo: Italijanski sastojci nedovoljni za uspeh u domovini pice - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Samo sedam godina nakon što je debitovao u Milanu, američki lanac Domino's picerija napušta Italiju pošto nije uspeo da pridobije lokalne kupce.

Ovaj gigant na tržištu brze hrane zatvorio je i poslednju od svojih 29 prodavnica na Apeninskom poluostrvu nakon borbe da se pozicionira u toj zemlji, koja je pokazala da je teško pridobiti domaće stanovništvo, izveštava "Blumberg".

Izlazak kompanije iz Italije dočekan je pozdravima odobravanja na Tviteru, gde su korisnici ismevali Domino's što je uopšte pokušao da nađe uporište u domovini pice.

Domino’s je stigao u Italiju 2015. godine, kada je već imao više od 12.000 lokala širom sveta. Planirao je da pridobije kupce „čisto italijanskim“ sastojcima, uključujući „100-postotni paradajz sos i mocarelu, i proizvode poput pršute iz Parme, Gorgonzole, sira Grana Padano i Mocarele od bivoljeg mleka iz Kampanije“.

Planove kompanije da "upeca" Italijane dostavom pice raspršila je pandemija, pošto su se i domaće picerije masovno okrenule isporukama na adresu naručioca zbog korona mera ograničenja koje su zatvorile lokale.

U prošlogodišnjem izveštaju o poslovanju, kompanija nadležna za italijansku franšizu Dominosa navela je kao jedan od uzroka svojih loših rezultata „značajno povećan nivo konkurencije na tržištu dostave hrane“, preneo je "Blumberg".

Komentari (0)

Magazin