Život

Šaljivo, ali humanitarno takmičenje u SAD: Trka ko ima najbolju "tarzanku", nagrada više hiljada dolara

Komentari

Autor: Tanjug

20/08/2022

-

16:24

Šaljivo, ali humanitarno takmičenje u SAD: Trka ko ima najbolju "tarzanku", nagrada više hiljada dolara
Šaljivo, ali humanitarno takmičenje u SAD: Trka ko ima najbolju "tarzanku", nagrada više hiljada dolara - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Uz nagradni fond od nekoliko hiljada dolara,u više saveznih država SAD održava se takmičenje za najlepšu frizuru "tarzanku", koje, pored zabavne, ima i humanitarnu stranu.

Pobednik lokalnih takmičenja, kako američki mediji navode, ide direktno u nacionalno takmičenje koje će biti održano na jesen.

Organizovano je u tri kategorije - za muškarce, žene i najmlađe, a prema rečima organizatora, pored zabavne ima i humanitarnu stranu jer su u Mičigenu, odakle je sve poteklo, sredstva od kotizacije uplaćena u Fond za perike za bolesnu decu.

Ljubitelji frizure koja nikoga ne ostavlja ravnodusnsim, a koja je u jednom trenutku bila veoma popularna zbog Nikolasa Kejdža i Žan Klod Van Dama, da bi potom bila kritikovana pa čak i ismejavana, mogu da glasaju za dete, tinejdžera, čoveka ili ženu sa najlepšom tarzankom, prenosi NJujork post.

Finalisti su već izabrani u nekim saveznim državama a na glasačima je da izaberu šampiona, koji će u biti proglašen u petak i koji će osvojiti nagradu i od 2.500 dolara.

Prema rečima organizatora iz Mičigena, takmičenje je za dve godine iz lokalnog preraslo u nacionalnu ekstravaganciju za neke i sumnjivog ukusa.

Učesnici ove godine podržavaju citav spektar "zloglasne frizure" kojoj su pridodati i patriotski ukrasi, poput nacionalne zastave, do kovrdža u Mocartovom stilu.

Tu frizuru u SAD zovu i Kentaki vodopadi, Tenesi cilindar ili Misuri. 

Komentari (0)

Magazin