Život

Dobro se dobrim vraća: CarGo obradovao kolegu sa cerebralnom paralizom

Komentari

Autor: Promo

07/10/2022

-

10:45

Dobro se dobrim vraća: CarGo obradovao kolegu sa cerebralnom paralizom
Dobro se dobrim vraća: CarGo obradovao kolegu sa cerebralnom paralizom - Copyright Promo/CarGo

veličina teksta

Aa Aa

Platforma CarGo organizovala je posetu Beogradu za svog kolegu Radovana Samardžića iz Smedereva, koji boluje od cerebralne paralize. Radovanova velika želja da poseti hram Svetog Save i Kalemegdan, ispunjena je pred njegov rođendan.

Poverenik Hilandara, Miloš Stojković, od nedavno i potpredsednik Udruženja građana CarGo, rekao je da Radovan pripada CarGo porodici i da će trud biti uvek uložen kako bi se njegove želje ispunile.

"Svaki čovek je podjednako važan, a posebno mesto u našim srcima zauzima Radovan. Kada je Radovan izrazio želju da poseti Beograd, a posebno hram Svetog Save, u kojem nije bio do sada, morali smo da ispunimo tu želju. Organizovali smo posetu hramu, a zatim službu i molitvu sa sveštenicima za Radovanovo zdravlje. On je večita inspiracija i osoba koja svojim primerom svakodnevno pokazuje kako se bori za život", rekao je Stojković.

Radovanov otac Vasilije nije krio oduševljenje gestom za njegovu porodicu.

"Neizmerno smo zahvalni svim ljudima iz CarGo za sve što su učinili za nas. Svakodnevno nas podsećaju da nismo sami i čine sve da ulepšaju i olakšaju Radovanov i moj život. Kupovina kolica pre dve godine kojom je olakšano Radovanovo kretanje, zatim zaposlenje u kompaniji, a sada i organizacija posete Beogradu. Stvarno ćemo dugo pamtiti ovaj dan", rekao je Vasilije Samardžić.

CarGo već tri godine pomaže Radovanovoj porodici. Kupovina najsavremenijih pokretnih kolica, izradjenih u Nemačkoj posebno za njegove potrebe, olakšala je njegovo svakodnevno kretanje, a njegovo stanje olakšano je banjskim lečenjem u Sokobanji. Takođe, CarGo je njegovim zapošljavanjem podstakao ravnopravno uključivanje osoba sa invaliditetom u Srbiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin