Društvo

CarGo donirao 20.000 evra manastiru Hilandar

Komentari

Autor: PR

23/12/2021

-

12:00

CarGo donirao 20.000 evra manastiru Hilandar
CarGo donirao 20.000 evra manastiru Hilandar - Copyright CarGo Technologies

veličina teksta

Aa Aa

CarGo je donirao 20.000 evra manastiru Hilandar, kome je pomoć usled pandemije korona virusa bila životno neophodna.

Poverenik manastira, Miloš Stojković, srdačno se zahvalio udruženju i kompaniji CarGo na jednoj od mnogobrojnih novčanih pomoći koju su pružili.

"CarGo je pravi primer solidarnosti i sabornosti u Srbiji. Zato su prva i jedina kompanija koja je pobratimljena sa Hilandarom. U prethodnom periodu, usled brzoširućeg virusa, manastir je bio zatvoren, pa su i naši prihodi presušili. Većina monaha je bila bolesna. Svakodnevni troškovi su bili basnoslovno veliki, a trebalo nam je sve – od lekova do osnovnih životnih namirnica", objasnio je Stojković.

Prijateljstvo kompanije i manastira počelo je nakon humanitarne akcije Kamp prijateljstva u kojoj je 400 dece slabijeg materijalnog statusa iz čitavog regiona prvi put boravilo u Beogradu. Nastavilo se građenjem kampa u Sijarinskoj banji, opština Medveđa, kada je CarGo donirao sredstva u iznosu od 125.000 evra.

"Ponosni smo na sve što smo sa CarGo-om uspeli da uradimo za ovo vreme. Oni su pravi primeri istinskih ljudskih vrednosti. Mislim da treba da služe kao uzor za sve što je plemenito i dobro u našem narodu. Zahvalio bi im se u ime manastira i svih monaha, koji će nakon donacije, ovu zimu mirnije provesti", dodao je Stojković.

Predsednik Udruženja CarGo, Aleksandar Vučić, rekao je da je čast što CarGo može da pomogne kada je najteže.

"Već neko vreme ne želimo da pričamo o našim problemima, ali osnova naših vrednosti je da pomognemo kada god možemo. Mi često dajemo i kada sami nemamo jer verujemo da je solidarnost osnova našeg društva. Sada nam je čast što smo pomogli monasima iz Hilandara i nadamo se da će se zdravstveni bilans uskoro promeniti", rekao je Vučić.

Kompanija CarGo je jedina kompanija u domaćoj istoriji koja je pobratimljena sa manastirom Hilandar i koja već par godina nesebično pomaže njegovoj humanoj misiji.

Komentari (0)

Srbija