Život

Elton Džon napustio Tviter: Mask mu postavio pitanje, ali ostao bez odgovora

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/12/2022

-

10:49

Elton Džon napustio Tviter: Mask mu postavio pitanje, ali ostao bez odgovora
Elton Džon napustio Tviter: Mask mu postavio pitanje, ali ostao bez odgovora - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Britanski muzičar Elton Džon najavio je da napušta Tviter, čime se pridruži se nizu poznatih osoba koje su ugasile svoje naloge na toj društvenoj mreži nakon što ju je kupio milijarder Ilon Mask.

Džon, koji se trenutno nalazi na svojoj poslednjoj svetskoj turneji, kao razlog svog odlaska naveo je nedavnu promenu politike Tvitera.

"Celog sam života nastojao da koristim muziku kako bih zbližio ljude. Ali, sada me žalosti kada vidim kako se dezinformacije koriste kako bi se naš svet podelio", objavio je muzičar na Tviteru, gde ga prati više od 1,1 miliona ljudi.

"Odlučio sam da više ne koristim Tviter, s obzirom na nedavnu promenu politike, koja će dezinformacijama omogućiti da cvetaju bez kontrole", dodao je.

Na to je odgovorio Mask koji je napisao da voli Džonovu muziku. "Nadam se da ćeš se vratiti. Da li postoje neke dezinformacije koje vas posebno zabrinjavaju", upitao je Mask, ali je ostao bez odgovora muzičara.

Sedamdesetpetogodišnji aktivista i pevač hitova poput „Tiny Dancer“ i „Rocket Man“ se pridružio dugoj listi poznatih i slavnih koji su nedavno napustili Tviter, uključujući manekenku Điđi Hadid, književnicu Šondu Rajms i bivšeg gitaristu sastava White Stripes Džeka Vajta.

„Volim Vašu muziku. Nadam se da ćete se vratiti. Ima li nekih ličnih dezinformacija koje Vas brinu“, upitao je Mask u odgovoru na Džonovu objavu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin