Život

Norveška princeza se udaje za šamana iz Kalifornije: Ona komunicira sa anđelima, on sa duhovima

Komentari

Autor: Tanjug

13/09/2023

-

17:23

Norveška princeza se udaje za šamana iz Kalifornije: Ona komunicira sa anđelima, on sa duhovima
Norveška princeza Marta Luiz i Darek Veret - Copyright EPA/Carlos Diaz

veličina teksta

Aa Aa

Najstarije dete norveškog kralja, princeza Marta Luiz, udaće se sledećeg leta za samozvanog šamana Dureka Vereta, saopštila je porodica.

Kralj Harald V je naveo da je njegova porodica "oduševljena što može da poželi dobrodošlicu" Veretu, koji je iz Kalifornije i tvrdi da je šesta generacija šamana. 

Norveška princeza može da prati svoje poreklo do britanske kraljice Viktorije.

Par, koji je 2019. bio obišao zemlju na turneji nazvanoj "Princeza i šaman", izazvao je buru u Norveškoj svojim alternativnim verovanjima.

Poslednjih nekoliko godina Marta Luiz (51) govorila je da može da razgovara sa anđelima, dok Veret (48) tvrdi da komunicira sa širokom lepezom duhova, da se bavi drevnom medicinom i da ima medaljon koji pomaže u odvraćanju teške energije, čini i tame.

Venčanje će biti održano 24. avgusta u turističkom selu Geirangeru, cenjenom zbog svog tipičnog norveškog pejzaža među planinama i fjordovima. 

Norveški državni emiter NRK izvestio je da će se Veret preseliti u Norvešku, a iako će se pridružiti kraljevskoj porodici, neće imati titulu.

Iako je princeza Marta Luiz prvo dete kralja Haralda V, prestolonaslednik je njen dve godine mlađi brat Hakon.

Norveški Ustav je izmenjen 1990. kako bi se omogućilo da prvorođeno dete, bez obzira na pol, ima prednost u liniji sukcesije, ali se to pravilo ne primenjuje retroaktivno. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Magazin