Novosti

Počela letnja sezona voza Nostalgija: Cena karte je 1.200 dinara za odrasle, 600 za decu od šest do 14 godina

Komentari

Autor: Tanjug

30/03/2024

-

13:08

Počela letnja sezona voza Nostalgija: Cena  karte je 1.200 dinara za odrasle, 600 za decu od šest do 14 godina
Počela letnja sezona voza Nostalgija: Cena karte je 1.200 dinara za odrasle, 600 za decu od šest do 14 godina - Copyright Tanjug/SRNA/Jovana Borovčanin

veličina teksta

Aa Aa

Muzejski voz Nostalgija, koji saobraća jedinstvenom prugom uskog koloseka Šarganskom osmicim, od Mokre Gore do Šargan vitasa, danas je zvanično otvorio letnju sezonu. 

"Šarganska osmica je biser naše ponude i pored voza Soko je najpopularniji proizvod među našim putnicima, ali ima i mnogo širi značaj za turističku ponudu Zlatiborskog okruga. O popularnosti ove pruge govori podatak da se za proteklih 20 godina njom provozalo više od milion ljudi", rekao je v.d. generalnog direktora Srbijavoza Ivan Bulajić. 

On je naveo i da će parna lokomotiva ove godine biti poslata na remont. 

"Od iduće sezone ćemo vratiti parnu vuču i upotpuniti ponudu koju pružamo našim putnicima", najavio je Bulajić. 

Tokom prošle godine vozom Nostalgija se prevezlo 75.000 putnika.

Tanjug/SRNA/Jovana Borovčanin

 

"Dešavanja u Evropi uticala su na smanjen broj gostiju iz inostranstva, ali možemo da se pohvalimo da su naši gosti bili iz svih zemalja sveta. Nadamo se uspešnoj sezoni i da stignemo rezultat iz 2019. godine kada nam je bila najposećenija godina, tada smo prevezli više od 90.000 putnika", rekao je šef Sekcije za saobraćajno-komercijalne poslove Srbijavoza Užice Željko Špijunović. 

U letnjoj sezoni voz Nostalgija saobraćaće dva puta dnevno - u 10.30 i 13.30 časova iz Mokre Gore, a u junu, julu i septembru biće tri polaska, ali i dodatni polasci ukoliko to zahteva potražnja. 

Kapacitet voza je 150 putnika, cena  karte je 1.200 dinara za odrasle, 600 za decu od šest do 14 godina, a vožnja je bespalatna za mlađe od šest godina. 

Prvog dana letnje sezone, Srbija voz i Udruženje železničara Zlatiborskog okruga "Kap po kap" organizovali su i akciju dobrovoljnog davanja krvi u mokrogorskoj ambulanti. 


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja