Novosti

Prvi rečni kruzeri u luci Kladovo posle četiri decenije : Ove godine očekuje se dolazak više od 1.200 turista

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2024

-

20:51

Prvi rečni kruzeri u luci Kladovo posle četiri decenije : Ove godine očekuje se dolazak više od 1.200 turista
Prvi rečni kruzeri u luci Kladovo posle četiri decenije : Ove godine očekuje se dolazak više od 1.200 turista - Copyright Tanjug/GO Kladovo

veličina teksta

Aa Aa

Dva rečna turistička broda sa 296 turista pristala su u luku Kladovo u proteklih 10 dana i najavila veliki turistički procvat ovog grada, rekao je predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić.

On je za Tanjug istakao da se ove godine očekuje osam kruzera, sa više od 1.200 turista u Kladovu.

Dolazak rečnih kruzera sa velikim brojem turista, prema njegovim rečima, najbolja je potvrda da je Kladovo prepoznato kao značajna turistička destinacija i u međunarodnim okvirima.

"Građani Kladova su čekali 40 godina da neki od kruzera sa velikim brojem turista koji prolaze Dunavom pristanu i u našu luku, obiđu grad, budu naši gosti. To je najbolja potvrda svih napora i aktivnosti lokalne samouprave u cilju podizanja turističke ponude opštine Kladovo, na nivo koji zadovoljava sve međunarodne standarde", rekao je Nikolić.

Naglasio je da imaju dobru saradnju i komunikaciju sa lučkim operaterom "Đerdap uslugama", kao i da je kladovska turistička organizacija pripremila bogat program i sadržaj turistima koji dolaze, uz obilazak tvrđave Fetislam, hidroelektrane Đerdap, manastira u selu Manastirica.

Tanjug/GO Kladovo

 

"Lokalni ugostitelji pobrinuli su se da i uživanje u gastronomskim specijalitetima ovog kraja bude nezaobilazni deo boravka stranih turista u našem gradu. Sve to, uz tradicionalno gostoprimstvo naših sugrađana, sasvim sigurno, obezbediće prijatan boravak svim turistima koji pristanu u naš grad", rekao je Nikolić.

Prema podacima Turističke organizacije Srbije, među najposećenijim turističkim destinacijama u Srbiji, u 2023.godini, u oblasti seoskog turizma, nalazi se i opština Kladovo.

"Izuzetno sam ponosan na to što će u istoriji ostati zapisano da je u našem mandatu turizam u Kladovu podignut na najviši nivo u istoriji grada i opštine, da konačno veliki turistički brodovi pristaju u našu luku, da je tvrđava Fetislam konačno rekonstruisana, da imamo najveći broj turista u istoriji, najveći broj noćenja u gradu...Veliki smo trud uložili u podizanje turističke privrede, imamo podršku Vlade Srbije, resornih ministarstava i to se vraća", zaključio je Nikolić.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja