Novosti

Grčka će produžiti ograničenja avio putovanja: Na koje putnike se zabrana ne odnosi?

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2021

-

15:13

Grčka će produžiti ograničenja avio putovanja: Na koje putnike se zabrana ne odnosi?
Grčka će produžiti ograničenja avio putovanja: Na koje putnike se zabrana ne odnosi? - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Grčka uprava za civilno vazduhoplovstvo (CAA) najavila je produženje ograničenja avio putovanja kako bi sprečila širenje virusa korona do 7. juna.

Ovim je zabranjen ulazak u Grčku državljanima drugih zemalja koji dolaze vazdušnim putem, ali ne i državljanima EU i Šengenskog prostora, njihovim supružnicima ili partnerima i njihovoj maloletnoj deci, prenela je ANA.

Iz zabrane su izuzeti putnici koji putuju iz esencijalnih razloga i osobe sa stalnim boravkom iz 22 zemlje: Srbije, Australije, Severne Makedonije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, SAD, Velike Britanije, Izraela, Kanade, Belorusije, Bahreina, Novog Zelanda, Južne Koreje, Katara, Kine, Kuvajta, Ukrajine, Ruande, Rusije, Saudijske Arabije, Singapura, Tajlanda i Bosne i Hercegovine.

Svi putnici koji stižu u Grčku moraju da popune i predaju PLF obrazac na sajtu travel.gov.gr koji sadrži njihove podatke o kontaktu u zemlji.

Svi putnici stariji od pet godina koji ulaze u zemlju moraju da prilože sertifikat izdat od javnog organa ili ovlašćene laboratorije o vakcinaciji protiv kovida, negativni PCR test ili dokaz da su se oporavili od virusa.

Oni mogu biti podrvrgnuti nasumičnom testu na kovid-19, koji je obavezan i moraju da budu u karantinu 14 dana ukoliko se utvrdi da su pozitivni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Putovanja