Novosti

Promocija srpske prestonice u Solunu: Grci, dođite na “Beogradsku zimu”

Komentari

Autor: Euronews Srbija

03/12/2021

-

12:46

Promocija srpske prestonice u Solunu: Grci, dođite na “Beogradsku zimu”
Promocija srpske prestonice u Solunu: Grci, dođite na “Beogradsku zimu” - Copyright pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Turistička ponuda Beograda predstavljena je u Solunu pred članovima diplomatskog kora, uprave grada Soluna i solunske regije na čelu sa gradonačelnikom Konstantinosom Zevrasom.

Promociji su prisustvovali zamenica predsednika skupštine Beograda Andrea Radulović, gradski sekretar za kulturu Ivan Karl, zamenik direktora Turističke organizacije Beograda Slobodan Unković, direktorka Muzeja grada Beograda Jelena Medaković, kao i brojni predstavnici medija i turističke privrede. Prisutnima se obratila i generalni konzul Republike Srbije Jasmina Milačić.

Gradonačelnik Soluna Konstantinos Zervas ukazao je na potrebu kontinuirane saradnje dva grada, kao i na uzajamnu podršku u promociji i razvoju turizma, privrede i kulture.

Kako je istakao zamenik direktora Turističke organizacije Beograda Slobodan Unković, prisutni su detaljno informisani o celokupnom programu za vreme manifestacije “Beogradska zima” sa akcentom na novogodišnje i Božićne praznike. O kulturno istorijskoj baštini i zanimljivostima govorila je direktorka Muzeja grada Beograda, Jelena Medaković, koja se ovom prilikom obratila na grčkom jeziku na oduševljenje svih prisutnih.

Ljiljana Alajbegović iz TOB-a zvanično je najavila studijsku posetu grčkih medija i agencija Beogradu u proleće 2022. godine. Gostima su prikazani i promo filmovi, koji su na slikovit način približili turističke potencijale naše prestonice. Celokupan događaj su najavili i propratili istaknuti grčki mediji na čelu sa portalom "Omorfa Taksidia".

Komentari (0)

Putovanja