Novosti

Čak tri države iz regiona u top 10 najbezbednijih na svetu za solo putnike

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/01/2022

-

14:08

Čak tri države iz regiona u top 10 najbezbednijih na svetu za solo putnike
Čak tri države iz regiona u top 10 najbezbednijih na svetu za solo putnike - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Usebounce, aplikacija za skladištenje prtljaga, napravila je rangiranje najboljih zemalja za solo putnike kombinovanjem indeksa kriminala i bezbednosti kako bi se procenilo gde se oni koji putuju sami osećaju najbezbednije.

Verovali ili ne, čak tri zemlje iz regiona našle su se u top deset najbezbednijih zemalja za solo putnike.

Prvo mesto zauzeo je Island, a iza njega su se našli Malta i Portugal. Međutim, visoko četvrto mesto zauzela je susedna Hrvatska, dok se Crna Gora našla na sedmom mestu i to ispred Slovenije koja je na devetom mestu. Španija je zauzela peto mesto, a Belize šesto. Na listi najbezbednijih zemalja našli su se i Irska, Grčka, Kuba, Gruzija, Japan, Italija i Češka.

Najnebezbednije zemlje za solo putnike su Južnoafrička Republika, Peru, Švedska i Malezija.

Inače, pobednički Island je sve popularnija destinacija za solo putnike, i to sa dobrim razlogom. Ova zemlja pobedila je u svih 12 faktora koji su korišćeni kao kriterijumi za odabir, posebno kada su u pitanju stvari koje treba raditi, od kojih mnoge uključuju aktivnosti na otvorenom - istraživanje različitih glečera, vulkana i pećina.

Osim toga, Island je bezbedna zemlja sa ocenom niova bezbednosti od 76,2 i ocenom kriminala 23,8 što znači da možete mirno istraživati ovu prelepu zemlju.

Komentari (0)

Putovanja