Novosti

Salah: Uskoro će hiljade turista iz Egipta dolaziti u Srbiju

Komentari

Autor: Tanjug

30/05/2022

-

13:23

Salah: Uskoro će hiljade turista iz Egipta dolaziti u Srbiju
Salah: Uskoro će hiljade turista iz Egipta dolaziti u Srbiju - Copyright Euronews/Tara Tomović

veličina teksta

Aa Aa

Ambasador Egipta Besel Salah ocenio je danas da će upravo završena poseta delegacije Niša Južnom Sinaju doneti višestranu dobrobit imati građani obe zemlje, i najavio da će uskoro egipatski turisti početi da dolaze u Srbiju što će za njih biti nova, lepa i zanimljiva destinacija za odmor.

"Gradonačelnica Dragana Sotirovski sa velikom delegacijom iz Niša boravila je u Južnom Sinaju gde je potpisan Sporazum o saradnji sa Šarm el Šeikom koji otvara vrata za ekonomske i turističke i druge veze dva grada, u skladu sa odličnom bilateralnom saradnjom Srbije i Egipta", rekao je ambasador za Tanjug.

"Egipat je jedna od najznačajnijih turistickih destinacija, posebno Hurgada, a sada za građane Srbije želimo da kreiramo nove mogućnosti posete Šarm el Šeiku", dodao je on.

Ambasador kaže da nadležni u Srbiji i Egiptu rade na tome da se u bliskoj budućnosti uspostavi direktna avio linija od Niša do Šarm ek Šeika kako bi i ta, ne samo turistička destinacija sa više od 250 hotela i najluksuznijih rizorta, a koja tokom čitave godine privlači turiste, bila dostupnija srpskim građanima.

"Radimo i na tome da dovedemo Egipćane u Srbiju, što će za njih biti potpuno nova lepa i zanimljiva destinacija. Ubrzo očekujem da više hiljada turista iz Egipta stigne u Srbiju", naveo je on.

Dodao je da je Šarm el Šeik uz sve posebno gostoljubiv grad, a podelio je sa nama priču o dečaka iz Beograda koji pati od autizma čiji roditelji su se obratili za pomoć amabsadi, jer su im lekari preporučili terapiju ronjenjem, hiperbaričnom komorom ili plivanjem sa delfinima.

"Ugostili smo decaka i on će uskoro ponovo će doći" kaže ambasador i dodaje da je ta prodica sa dečakom pre Egipta išla i u druge zemlje ali da je najveći efekat na dečakovo stanje imalo plivanja sa delfinima u Šarm el Šeiku.

Zato su kaže pozvali dečaka da da dođu na novu rundu terapije i naglašava da će lokalne vlasti pokriti sve troškove.

Prema njegovim rečima, Šarm el Šeik je uvek sreman da pomogne građaima Srbije u duhu prijateljskih i bratskih odnosa dva naroda.

Predstavnici Južnog Sinaja podsećaju da sve to pokazuje da Šarm el Šeik nije samo mondenska destinacija u azijskom delu Egipta koja privlači turiste iz čitavog sveta tokom 365 dana zbgo jedinstvenog doživaljaja kupanja i ronjenja u prirodnim koralnim akvarijumima punim zadivljujuće tropske flore i faune, jedinstven doživljaj.

Šarm el Šeik je i kako dodaju i kongresni centar gde će na jesen UN organizovati veliki klimatski Samit, koji okuplja svetske lidere a očekuje se i dolazak predsednika Srbije.

Komentari (0)

Putovanja