Sezona

Cene u hotelima u Budvi 30 odsto niže u septembru i oktobru, najdražim mesecima stanovnicima primorja

Komentari

Autor: Tanjug

27/08/2022

-

16:53

Cene u hotelima u Budvi 30 odsto niže u septembru i oktobru, najdražim mesecima stanovnicima primorja
Budva - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Cene hotelskog smeštaja tokom septembra i oktobra na budvanskoj rivijeri niže su za 30 odsto nego u sezoni, istakla je danas predstavnica TO Budve Tatjana Kotarac na promociji turističke ponude postsezone Budve u Beogradu i pozvala Beograđane da u predstojećem periodu posete njen grad.

Promotivne cene, manifestacije, gastronomski specijaliteti, povoljna klima i bogati kulturno-umetnički sadržaji za decu i odrasle predstavljeni su danas na Beogradu na vodi u okviru programa "Budvanska jutra na Savskoj promenadi".

Turistička organizacija Budve i za sutra, u okviru programa "Budvanska jutra na Savskoj promenadi", najavljuje druženje u okviru koga će posetioci iz Beograda biti usluženi besplatnim primorskim specijalitetima, ruštulama i fugacom, kao i ukusnom jutarnjom kafom, a za najmlađe je obezbeđen veliki broj šarenih balona.

U cilju promocije postsezone na budvanskoj rivijeri, Turistička organizacije Budve je u srpskoj prestonici organizovala niz zanimljivih događaja u turističko-informativnom birou na Savskoj promenadi, u saradnji sa turističkom privredom Grada.

FoNet/Zoran Mrđa

 

 

Predstavnica TO Budve Tijana Kotarac kazala je da ovo nije uobičajeni period kada se turistička privreda grada Budve predstavlja u Beogradu, te da su ove godine posebno želeli da iznenade Beograđane, i tom prilikom ih pozovu da Budvu posete i u periodu postezone, odnosno u septembru i oktobru.

"Više je razloga za to, između ostalog temperatura mora je sada više nego izjednačena sa temperaturom vazduha. Imamo lepe događaje i manifestacije koje organizujemo, dok su cene u našim hotelima niže za čak 30 odsto", kazala je ona.

Kotarac je naglasila da su se hotelijeri zaista potrudili da cene budu na popriličnom niskom nivou za ovaj period godine, i da su za tu priliku napravljene specijalne akcije za roditelje sa malom decom, kada su uglavnom deca do 10 i 12 godina gratis ukoliko su u porodičnim sobama.

Kada su u pitanju manifestacije koje ovaj grad organizuje u narednom periodu, izdvojila je "Petrovačku noć" i pomenula da se trenutno u Budvi održava Sea dance.

"Festival je počeo sinoć i trajaće da sutra veče na Buljaričkoj plaži, zatim nas 3. septembra očekuje Petrovačka noć. Jedan čitava dan lepih događaja u ovom malom, šarmantnom mjestu u neposrednoj blizini Budve. Sportske igre, dečiji programi, Gradska muzika, koncerti Artan Lili, Van Gog i Džek Lupino, dakle, očekuje nas bogat program", poručila je ona.

FoNet/Zoran Mrđa

 

 

Najavila je da će u oktobru svi posetioci imati priliku da uživaju u tradicionalnoj manifestaciji sa primorskom muzikom "Dani Širuna" u okviru koje će se širom budvanskih Trgova i ispred zidina Starog grada besplatno deliti širuna plava riba.

"Septembar i oktobar u Budvi su zaista čudesni, i nama koji tamo živimo možda najdraži mjeseci u godini i zato i želimo da tu svoju emociju, prenesemo svima vama", kazala je Kotarac.

Prema njenim rečima, turisti iz Srbije su ove godine bili najbrojniji na teritoriji Opštine Budva, kako u privatnom smještaju tako i hotelima.

Objasnila je da to nije tako svake godine, već da su, usled nedostatka ruskog i ukrajinskog tržišta, turisti iz Srbije dominirali u hotelskom smeštaju.

"U privatnom smeštaju, turisti iz regiona su na prvom mestu, zatim Rusija i Ukrajina i čine oko 75 odsto od ukupnog turističkog prometa", navela je Kotarac.

Komentari (0)

Putovanja