Fudbal

Neka sudi bilo ko, samo ne Srđan Jovanović: Crvena zvezda će u utorak na UO odlučiti da li će igrati 171. večiti derbi

Komentari

Autor: Tanjug

25/09/2023

-

15:39

Neka sudi bilo ko, samo ne Srđan Jovanović: Crvena zvezda će u utorak na UO odlučiti da li će igrati 171. večiti derbi
Neka sudi bilo ko, samo ne Srđan Jovanović: Crvena zvezda će u utorak na UO odlučiti da li će igrati 171. večiti derbi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović najavio je da će u utorak u 12 časova biti održana sednica Upravnog odbora kluba koji će odlučiti da li će šestostruki uzastopni šampion Srbije igrati 171. "večiti derbi" (sreda, 19.00, TV Arena 1 Premium) ukoliko Fudbalski savez Srbije ostane pri stavu da utakmicu sudi Srđan Jovanović.

 
"Neprijatno smo iznenađeni najavom u medijima da će sudija Srđan Jovanović biti delegiran kao glavni sudija 171. večitog derbija između FK Partizan i FK Crvena zvezda, koji je zakazan za sredu 27. septembar. Tokom prethodnih devet godina, jedan jedini sudija za koga je Crvena zvezda tražila izuzeće da ne sudi našem klubu je bio Jovanović. U pitanju je osvedočeni navijač FK Partizan, njegova porodica je radila za FK Partizan i on je u skladu sa tim antagonizmom prema Crvenoj zvezdi i sudio sve utakmice koje su se ticale našeg kluba. Zbog svega navedenog mi smo 2019. godine od FSS zvanično tražili da Jovanović nikad više ne sudi utakmice našeg kluba. Nikad ni za jednog sudiju to nismo tražili, samo za njega. I FSS je baš njega delegirao za predstojeći derbi", rekao je Mijailović.
 
Predsednik Zvezde je dodao da izbor Jovanovića predstavlja nastavak organizovane hajke protiv FK Crvena zvezda od strane generalnog sekretara FSS Jovana Šurbatovića i predsednika sudijske komisije Dejana Filipovića, dok su ostali rukovodioci FSS nemi posmatrači.

 

 

"Želim da obavestim i rukovodstvo FSS i našu javnost da je stav našeg menadžmenta i moj lični stav da ne prihvatamo da igramo "večiti derbi" ukoliko se ne promeni odluka o delegiranju sudije Jovanovića. Ne želimo da utičemo na rukovodstvo FSS sa našim željama, koga bismo mi želeli da sudi, neka sudi bilo ko, samo ne Jovanović. Ovde ne radi o tome da li Crvena zvezda ima najjači tim u poslednjih 30 godina ili ne, ovde se radi o obavezi da se zaštiti  klub i ne dozvoli pojedincima unutar fudbalske organizacije da se iživljavaju nad najvećim klubom na ovim prostorima".

U zaključku, Mijailović ističe da će Upravni odbor kluba zasedati u utorak od 12 časova.

"Ako smo zvanično najveći onda zahtevamo i takav tretman bez obzira na snagu naših igrača. Zakazao sam vanrednu sednicu Upravnog odbora FK Crvena zvezda za utorak u 12 časova da bi UO zauzeo konačan stav i doneo adekvatnu odluku", zaključio je Mijailović.

Komentari (0)

Sport