Fudbal

Stigla zvanična potvrda: Savo Milošević novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine

Komentari

Autor: Euronews

29/09/2023

-

12:47

Stigla zvanična potvrda: Savo Milošević novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine
Stigla zvanična potvrda: Savo Milošević novi selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Na današnjoj sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine jednoglasno je odlučeno da novi selektor ove repreznetacije bude Savo Milošević.

Inače, Milošević će biti treći selektor BiH ove godine, pošto su pre njega "zmajeve" vodili Faruk Hadžibegić (četiri utakmice) i Meho Kodro (dve utakmice).

Bivši trener partizana je tokom igračke karijere važio za jednog od najboljih balkanskih napadača, a za reprezentaciju SR Jugoslavije, a potom Srbije i Crne Gore, te Srbije je odigrao 102 utakmice i postigao 37 pogodaka i treći je na listama igrača s najviše nastupa i pogodaka u istoriji Srbije koja uključuje i SFR Jugoslaviju.

Tokom igračke karijere Milošević je nastupao za Partizan, Aston Villu, Saragosu, Parmu, Espanjol, Seltu, Osasunu i Rubin Kazanj, a kao trener je vodio samo dva kluba.

Prvi angažman je imao sa 46 godina u Partizanu kojeg je vodio od 28. marta 2019. do 1. septembra 2020. godine kada je podneo neopozivu ostavku i za to vreme na 67 upisao 43 pobede, osam remija i 16 poraza, ali i osvojio jedan Kup Srbije.

Drugi i poslednji angažman pre sedanja na klupu Bosne i Hercegoivine, Milošević je imao u ljubljanskoj Olimpiji koju je tokom 2020. godine vodio samo četiri meseca i nakon 12. kola je dobio otkaz.

Milošević će na novoj funkciji debitovati već 13. oktobra na gostovanju Lihtenštajnu u Vaduzu u sedmom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Komentari (0)

Sport