Fudbal

Jovetić i Krstović napadaju Srbiju: Selektor Crne Gore objavio spisak igrača

Komentari

Autor: Tanjug

02/10/2023

-

16:19

Jovetić i Krstović napadaju Srbiju: Selektor Crne Gore objavio spisak igrača
Jovetić i Krstović napadaju Srbiju: Selektor Crne Gore objavio spisak igrača - Copyright Euronews/Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović objavio je danas spisak sa 29 igrača za mečeve protiv Libana i Srbije. Fudbaleri Crne Gore 12. oktobra dočekuju selekciju Libana u prijateljskom meču, dok će 17. oktobra gostovati Srbiji u utakmici kvalifikacija za Evropsko prvrenstvo 2024. godine. FSS je pustio ulaznice u prodaju.

"Pred nama su dve utakmice potpuno različitog karaktera i zadataka koji će biti postavljeni igračima. Prijateljski meč sa Libanom biće prava prilika da zapaženiju ulogu dobiju igrači koji do sada nisu imali veliku minutažu, kao i oni koji su po prvi put dio nacionalnog tima. Od svih igrača koji će nastupiti u tom meču očekujem maksimalnu motivaciju i angažovanost tokom svih 90 minuta", istakao je Radulović za sajt saveza.

Selektor Radulović veruje da njegov tim na stadionu „Rajko Mitić“ može pružiti još jednu dobru igru protiv rivala u borbi za plasman na EURO 2024. godine.

"Duel sa Srbijom i nastavak kvalifikacija biće odlična prilika da se Crna Gora još jednom prikaže na pravi način svim ljubiteljima fudbala. Biće to veoma zahtevan susret, od izuzetnog značaja za oba tima, jer su i Crna Gora i Srbija u igri za plasman na veliko takmičenje", zaključio je Radulović, koji je posle pobede nad Bugarskom vratio optimizam da njegova selekcija može da iznenadi do kraja i dođe do EURO.

 

 

Na spisku igrača Crne Gore se nalaze: 

Golmani: Milan Mijatović (Borac Banja Luka), Danijel Petković (Kišvarda)

Odbrambeni igrači: Stefan Savić (Atletiko Madrid), Žarko Tomašević (Astana), Adam Marušić (Lacio), Risto Radunović (FCSB), Igor Vujačić (Rubin), Marko Vukčević (Varaždin); Nikola Šipčić (Tenerife), Andrija Vukčević (Huarez), Miloš Milović (Navbahor), Marko Tući (Gangvon), Slobodan Rubežić (Aberdin)

Vezni igrači: Vladimir Jovović (Jablonec), Marko Janković (Karabag), Nebojša Kosović (Haka Menzui), Marko Bakić (OFI Krit), Miloš Raičković (Aktobe), Stefan Lončar (Debrecin), Driton Camaj (Kišvarda), Vladan Bubanja (Lokomotiva), Andrija Radulović (Vojvodina), Edvin Kuč (Balkani)

Napadači: Stevan Jovetić (Olimpijakos), Stefan Mugoša (Inčon junajted), Milutin Osmajić (Preston), Nikola Krstović (Leće), Dušan Bakić (Dinamo Minsk), Viktor Đukanović (Hamarbi).

Komentari (0)

Sport