Fudbal

Zvezda vodila, gubila, ali ostala neporažena na Marakani: Bukari sjajnim golom sprečio trijumf Jang Bojsa

Komentari

Autor: Euronews

04/10/2023

-

23:01

Zvezda vodila, gubila, ali ostala neporažena na Marakani: Bukari sjajnim golom sprečio trijumf Jang Bojsa
Zvezda vodila, gubila, ali ostala neporažena na Marakani: Bukari sjajnim golom sprečio trijumf Jang Bojsa - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda ipak nije pala na evropskom ispitu i to na jubilarnom 100. meču u Ligi šampiona! Imali su crveno-beli vođstvo golom Ndjajea, imali potpunu kontrolu meča, za samo 15 loših minuta u nastavku dozvolili su Jang Bojsu da preokrene, ali Osman Bukari nije dao da odnesu iz Beograda sva tri boda, pred 50.000 navijača 2:2 (1:0), u drugom kolu Grupe "G" Lige šampiona. Zvezda je izbegla poraz, da nije iskazala neke nedostake možda bi osvojila i sva tri boda, ali za prezimljavanje u Evropi potrebno je da još podignu formu i odstrane neke nedostatke.

Vrelo srce i hladna glava, na to su tipovali u Crvenoj zvezdi za uspeh u duelu sa Jang Bojsom. Trener Barak Bahar je verovao timu iz Mančestera, s tim da je Srđan Mijailović igrao klasičnog desnog beka, a Šerif Ndjaje bio usamljen u srcu napada.

Pokušali su igrali Jang Bojsa da umrtve utkamicu, da spreče crveno-bele da na krilima 50.000 navijača, koji su stvarali sjajnu atmosferu, da ih "udavi". I u tome su uspevali jer je bukvalno do tog 35. minuta malo šta bilo za "oči, dušu i penkalo" jer se malo grešilo. A, onda je kapiten Aleksandar Dragović brzo izveo prekid, dugom loptom je pronašao Bukarija koji je sa peterca pronašao Šerifa Ndijajea koji je digao Marakanu na noge. Sudija je signalizirao ofsajd, čekala se VAR soba, a ona je rekla da nedozvoljene situacije nije bilo, pa je Zvezda stigla do željene prednosti.

Mogla je Zvezda i do 2:0, Osman Bukari je pokazao klasu, zaobišao golmana i zatresao mrežu, ali ovog puta je bio u ofsajd poziciji u momentu kada mu je Mirko Ivanić poslao pas u prostor.

Hvang, Stamenić i Ivanić su dobili bitku na sredini terena, doneli su stabilnost, pa je Jang Bojs bio najopasniji u završnici kada je Omri Glazer dva puta odlično intervenisao i sačuvao prednost i mir na poluvremenu. Odbrana u šestom minutu nadoknade, kada je ukrotio refleksno udarac Ugrinića sa 16 metara bio je samo odraz dobre forme.

Znali su crveno-beli da treba da se čuvaju ulazaka krilnih igrača kroz sredinu ali su se uspavali u 48. minutu. Monteiro je uposlio Filip Ugrinića, a ovaj lepo prebacio Glazera za izjednačenje. Imala je Zvezda "pet žutih minuta", Glazer je dva puta spasavao tim od preokreta.

Dobar napad, poništen gol Ndjajea (ofsajd) i podrška sa tribina, vratili su energiju fudbalerima Crvene zvezde i pomogli da prebrode šok i krizu. Nesreća nikad ne dolazi sama, pa je u 60. minutu na semaforu stajalo 1:2! Đigu je lopta pogodila u ruku posle šuta Garsije, a Iten je bio uspešan sa bele tačke.

Drugi gol odsekao je noge igračima srpskog šampiona, gosti iz Švajcarske su znalački čuvali rezultat. Uveo je Bahar Olajinku, Kataija i Lučića, počeo je da rizikuje, ali golman Raćopi je uspevao dva puta da sjajno spreči izjednačenje posle udaraca Kataija i Ndjajea. Jang Bojs je mogao iz kontri da kazni crveno-bele, ali Ganvula ih je ostavljao "u igri" sa dva promašaja. 

I kako to biva usledila je kazna od strane Zvezde. Kraso je poslao odličan pas ka Osmanu Bukariju koji se odlučio da šutira iskosa i pogodio na radost navijača Zvezde. Na kraju je ostalo 2:2, Katai je promašio zicer za trijumf.

UŽIVO Crvena zvezda - Jang Bojs 2:2

Drugo poluvreme

Kraj meča, ostalo je 2:2

88. minut GOOOL, Zvezda izjednačuje na 2:2, strelac Bukari. Kraso je poslao dobar pas Bukariju, a on se umesto centrašuta odlučio za šut iskosa i pogodio!

83. minut: Mogao je Ganvula da reši meč, promašio je glavom sa nekoliko metara. Opasan je Jang Bojs iz tranzicije, Zvezda nije ovog puta bila kažnjena.

78. minut: Zvezda napada i promašuje. Mijailovićev centaršut Aleksandar Katai nije uspeo da realizuje. Šutirao je u spolji deo mreže.

76. minut: Zvezda u ofanzivi, ali nema sreće. Ređaju se napadi, korneri, Raćopi briljira.

70. minut: Samo što je ušao u igru Aleksandar Katai je imao priliku da izjednači. Raćopi je odbranio njegov udarac, pa posle kornera i šut Ndjajea. Zvezda ide na sve ili ništa.

 

 

61. minut: GOOOL, Jang Bosj vodi 2:1, strelac Iten sa penala.

 

 

59. minut: Pustili su igrači Zvezde Garsiju da uđe u 16 metara, šutirao je i lopta je pogodila Đigu u ruku. Penal za goste.

54. minut: Imala je Zvezda odličan napad, Hvang je odbitak sa 10 metara poslao u ugao, golman je odbranio a Ndjaje ubacio u mrežu. Bio je strelac u ofsajdu.

48. minut: GOOOL, Jang Bojs izjednačuje na 1:1, strelac Ugrinić. Neopreznost u odbrani Zvezde, Ugrinić je ušao iz drugog plana i matirao Glazera.

 

 

Počeo je drugi deo, Zvezda ima prednost, a nema izmena u sastavima.

Prvo poluvreme

45+6. minut: Glazer za kraj poluvremena sjajno brani udarac Ugrinića sa 16 metara i ide na poluvreme sa prednošću.

 

 

45. minut: Osman Bukari je kao tane pobegao štoperima Jang Bojsa, zaobišao golmana i ubacio loptu u mrežu. Međutim, kod pasa Ivanića bio je za malo u ofsajd poziciji.

41. minut: Jang Bojs je krenuo u ofanzivu, posle centaršuta Garsije sa druge stative je glavom pokušao Itan ali je golman Glazer bio na mestu.

35. minut: GOOOL, Zvezda vodi 1:0, strelac Šerif Ndjaje. Mreža Jang Bojsa se zatresla, ali gol je poništen zbog ofsajda. Bukari je pobegao sa centra, u petercu je asistirao Ndjajeu koji je u padu ubacio loptu u mrežu. Čekalo se dugo na VAR a on je rekao GOL. Zvezda vodi, nema nedozvoljene pozicije.

 

https://www.youtube.com/watch?v=9CH4egHCVQw

 

27. minut: Levi bek Garsija ušunjao u sredinu, šutirao snažno sa 18 metara, ali Glazer je izbio loptu u korner.

23. minut: sredina prvog dela, nema golova, ni prilika. Strpljivi su i jedni i drugi, nema grešaka, ni tranzicija. Imao je Ivanić jednu dobru priliku da krene sam ka golu u kontri, ali nije dobro prihvatio loptu.

14. minut: Zvezda za sada ne uspeva da probije odbranu Jang Bojsa, ali dosta dobro kontroliše meč. Hvang za sada organizuje akcije, ali nema onog poslednjeg opasnog pasa unapred. Jang Bojs pokušava dugim loptama na Itena koji se povredio.

5. minut: Zvezda je soldino otvorila meč, ali su gosti prvi zapretili. Maleš je neometan šutirao sa 17 metara preko gola. Crveno-beli za sada napadaju po desnom boku preko Bukarija, ali bez rezultata. Uzvratila je Zvezda, Hvang je šutirao, a Ndjaje pokušao petom. Raćopi je odbranio.

 

 

Meč je počeo na stadionu Rajko Mitić. Crvena zvezda u 100. meču u Kupu i Ligi šampiona želi trijumf kako bi napravila iskorak ka evbropskom proleću, a igrače sa tribina bodri i Novak Đoković koji je dočekan ovacijama. Atmosfera je sjajna, skoro 50.000 navijača velika su podrška igračima.

Crvena zvezda je na velikom ispitu jer meč drugog kola protiv Jang Bojsa na stadionu "Rajko Mitić" (21.00, TV Arena 1 Premium) daće odgovor na pitanje koliki su dometi srpskog šampiona u Evropi ove sezone. 

 

 

Ne treba govoriti da je samo pobeda povolja ishod jer je jasno da su Mančester siti i Lajpcig favoriti da prođu u osminu finala Lige šampiona iz Grupe "G", a da će se putnik u šesnaestinu finala Lige Evrope i prezimljavanje odlučivati uglavnom u dvomeču srpskog i švajcarskog šampiona. Biće ovo i 100. meč Zvezde u Kupu i Ligi šampiona, a gotovo sve jubilarne susrete crveno-beli su dobijali.

Crvana zvezda - Jang Bojs 2:2

Stadion: "Rajko Mitić".
Sudija: Vilijam Kolum (Škotska).
Strelci: Ndjaje u 35. i Bukari u 88.za Zvezdu, a Ugrinić u 48. i Iten sa penala u 61. minutu za Jang Bojs.

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Mijailović, Điga, Dragović, Rodić (od 61. Olajinka) - Hvang, Stamenić (od 69. Katai), Ivanić, S. Mitrović (od 69. Lučić) - Bukari, Ndjaje (od 80. Kraso).

JANG BOJS: Raćopi - Janko, Kamara, Benito (od 48. Amenda), U. Garsija - Maleš (od 75. Čaiva) , Niase, Ugrinić - Iten (od 75. Ganvula), Elija, Monteiro.

Grupa "G"

Crvena zvezda - Jang Bojs 2:2 (1:0)
/Ndjaje 34, Bukari 88 - Ugrinić 48, Iten 61 pen/

Lajpcig - Mančester siti 1:3 (0:1)
/Openda 47 - Foden 25, Alvarez 84, Doku 90+2/

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport