Fudbal

Omladinci Crvene zvezde bolji od Jang Bojsa u Omladinskoj Ligi šampiona

Komentari

Autor: Euronews

04/10/2023

-

18:32

Omladinci Crvene zvezde bolji od Jang Bojsa u Omladinskoj Ligi šampiona
Mijatović - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Ako se po jutru dan poznaje Crvena zvezda bi mogla danas da ostvari dvostruku pobedu nad Jang Bojsom, jer su omladinci crveno-belih u drugom kolu Grupe "G" Omladinske lige šampiona pobedili vršnjake iz Švajcarske 2:1 (0:0), golovima Novaka Gojkova iz 73. i Jovana Mijatovića u 86. minutu. Crveno-beli su pokazali da su bolji tim, da imaju više talenta i na kraju su zasluženo osvojili prva tri boda u elitnom takmičenju.

Trener omladinaca crveno-belih Nenad Milijaš ponovo je imao trojicu prvotimaca za meč omaldinske Lige šampiona jer mu je trener Barak Bahar omogućio da Kosta Nedeljković, Jovan Šljivić i Jovan Mijatović budu starteri.

Prvi deo meča je protekao u terenskoj incijativi crveno-belih, ali pre onim kolosalnim prilikama bilo je 2:2. Već u osmom minutu Mijatović je sa 10 metara morao da zatrese mrežu a ne da dozvoli golmanu Bajramiju da se istakne. Kosta Nedeljković je imao dve odlične lopte u prostor, iskazao je brzinu, ali i nedovoljno dobru završnicu. Bajrami mu je odbranio jedan udaraac, ali u 15. minutu bek Zvezde je bio sebičan jer je imao Petrovića i Šljivića a odlučio se da sam završi akciju pa je šutirao u blok rivala.

Jang Bojs se oslanjao na tranzicije, Deme i Bomo su pokazali brzinu i spretnost, ali golman Draškić je imao dva puta sreće. Bomo je u 20. minutu sa desetak metara pogodio prečku, da bi štoper Aleksej Vukičević spasio siguran pogodak u 45. minutu, intervencijom na samoj gol liniji.

 

 

Nastavak meča doneo je nešto stabilniju igru Zvezde, Maksimović je u 61. minutu sa ivice šesnaesterca pogodio prečku, da bi pogodak došao u 73. minutu posle sjajne akcije. Mijatović, koji se posle ulaska Mateje Bubnja preselio u vezni red, iza leđa odbrane gostiju poslao je loptu ka Nedeljkoviću, usledio je pravovremeni prizemni pas, a na drugoj stativi rezervista Novak Gojkov je bio brži od rivala i zatresao mrežu. Samo minut kasnije, posle slične akcije, Maksimović je sa 11 metara šutirao preko prečke. Isti igrač je mogao u 80. minutu da uveća prednost, ali je bio sebičan, pa izblokiran.

Jovan Mijatović je prevazišao ovaj rang, posle solo prodora "otresao" je rivala sa leđa, zaobišao golmana Bajramija i potvrdio pobedu crveno-belih. Napadač je svakako bio i centralna ličnost ovog meča, a opuštanje je koštalo Milijašev tim primljenog gola, ne i drame.

Zvezda je igrala u sastavi: Draškić - Nedeljković, Milosavljević, Vukičević (od 89. Vidojević), Stojsavljević - Cvetković, Petrović (od 90+2. Lečić), Šljivić (od 62. Gojkov), Vukojević (od 62. Bubanj) - Maksimović, Mijatović.

Omladinska Liga šampiona

Grupa "G", drugo kolo

Lajpcig - Mančester siti 1:1 (0:0)

/Eduardo 60 - Heski 71/

Crvena zvezda - Jang Bojs 2:1 (0:0)
/Gojkov 73, Mijatović 86 - Para 90/

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport