Fudbal

Stojković: Odvešću Srbiju na EURO, tu nema priče, idemo u Budimpeštu da pobedimo

Komentari

Autor: Tanjug

09/10/2023

-

13:10

Stojković: Odvešću Srbiju na EURO, tu nema priče, idemo u Budimpeštu da pobedimo
Piksi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Srbija je prošlog meseca poražena od Mađarske u Beogradu pred praznim tribinama i sada ima priliku za revanš i ostvari možda i ključni trijumf za plasman na EURO 2024. Selektor Dragan Stojković je posle žreba rekao da će odvesti Srbiju u Nemačku, pri tom stavu je ostao dosledan i danas.

"Ta praznina kada igraš bez publike, kada izlaziš kroz tunel,  to je osećaj koji ne bih želeo da imam ikada više dok sa selektor. Želim pun stadion, ambijent, da budem deo sportske manifestacije i da znamo za šta igramo. Idemo tamo da im vratimo, potrebni su mi igrači "ratnici", pokazali smo da možemo, verujem da ćemo uspeti jer mislim da smo nezasluženo izgubili u Beogradu", istakao je Stojković na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

On je dodao da je sada trenutak da se finalizuju kvalifikacije i osvoje neophodni bodovi za prvi plasman na Evropsko prvenstvo posle 2000. godine.

"Od velike važnosti su Mađarska i Crna Gora, ali da ne zaboravimo Bugarsku. Idemo do kraja. Da pokažemo da nam je mesto na EP. Od na sve zavisi. Mi odlučujemo o svojoj sudbini, ima još devet bodova do kraja, a matematika je egzatna nauka, pa ću vam reći i da sam mislio da ćemo imati neki bod više. Ne očekujem da neko igra za nas, nego da mi igramo za sebe", naglasio je Stojković.

 

 

Selektor je istakao da je Mihailo Ristić ponovo na spisku jer je to zaslužio minutažom u novom klubu Selti i da mu je drago zbog toga jer on može da pokrije više pozicija.

Takođe, isto važi i za Mijata Gaćinovića, a kada je u pitanju izostanak poziva Darku Lazoviću naveo je da je to odluka u ovom trenutku. "Orlovi" će takođe biti i oslabljeni zbog izostanka Dušana Vlahovića koji ovo okupljanje propušta zbog povrede.

Srbija gostuje Mađarskoj u subotu, a tri dana kasnije dočekuje Crnu Goru.

"Koliko god je meč sa Mađarima važan, isto tako biće važno protiv Crne Gore. Kad sam rekao "ratnički" mislio sam na mentalitet, sad je vreme kad se jednostavno mora, znam da možemo bolje. Momci koji dobiju šansu moraju da budu na "mlazni pogon, dizel me u ovom trenutku ne interesuje", poručio je Piksi i otkrio da razmišlja o promeni formacije, ali da neće da kaže da li će se to i desiti.

Komentari (0)

Sport