Fudbal

Atletiko nudi novi ugovor, Simeone još ne primiče stolicu

Komentari

Autor: Euronews

09/10/2023

-

14:25

Atletiko nudi novi ugovor, Simeone još ne primiče stolicu
Atletiko nudi novi ugovor, Simeone još ne primiče stolicu - Copyright AP Photo/Joan Monfort

veličina teksta

Aa Aa

Dijego Čolo Simeone produžiće ugovor sa Atletiko Madridom na još tri sezone. Ovu informaciju uglavnom su plasirali mediji. Kao želju kluba, možda kao "mamac" čelnika "jorgandžija", ne kao tezu zasnovanu na činjenicima.

A, one stoje ovako piše "Marka": predsednik Migel Anhel Hil Marin još od 1. avgusta bezuspešno pokušava da sedne za sto sa argentinskim stručnjakom koji već 11 i po sezona vodi crveno-bele. Čolo još uvek nije primakao stolicu, a kada će - ne zna se. 

"Ove godine volim da ostanem na terenu i uživam još malo", nedavno je glasio odgovor Simeonea na novinarsku konstataciju da po završetka meča više ne trči odmah u svlačionicu.

Čolo se kao trener vratio na "Visente Kalderon" (stari stadion) krajem decembra 2011. godine i vodio je tim na 637 mečeva, osvojio je dve titule, Kup Kralja, Superkup Španije, dve Lige Evrope, Dva Superkupa Evrope i njemu najžalije gubio je od Reala dva finala Lige šampiona.

 

 

Ugovor mu ističe na kraju sezone, Atletiko za sada gura dobro na svim frontovima mada pobede ne niže lagano već posle preokreta. Simeone je rasčistio sa Žoao Feliksom, igračem od 127 miliona evra koji mu je prošle sezone bio "omča oko vrata" jer mu je zbog njega pretio čak i otkaz. Hil Marin je u jednom momentu čak i tražio naslednika!

Ipak, Čolo je najuspešniji trener u istoriji kluba, njegov kredibilitet među navijačima nije upitan, ali ostanak na "Vandi Metropolitanu" jeste. Nije tajna da Čola mnogi žele na klupi, počevši od njegove Argentine, pa do najvećih evropskih klubova. 

Simeone nikad nije krio da je Atletiko njegova kuća, tu emociju koju gaji prema njoj, a u određenoj harmoniji sa navijačima može biti i glavna karta na koju će zaigrati Hil kako bi dobio njegov novi potpis. Videćemo kako će se stvari odvijati, ako se ništa ne dogodi do kraja januara biće mnogo jasnije da li Čolo planira posle 12 godina da opet napusti "jorgandžije".

Komentari (0)

Sport