Fudbal

Ekvadorac Kendri Paez najmlađi strelac u istoriji kvalifikacija za SP u Južnoj Americi

Komentari

Autor: Euronews

13/10/2023

-

12:00

Ekvadorac Kendri Paez najmlađi strelac u istoriji kvalifikacija za SP u Južnoj Americi
Ekvadorac Kendri Paez najmlađi strelac u istoriji kvalifikacija za SP u Južnoj Americi - Copyright Tanjug/AP Photo/Juan Karita

veličina teksta

Aa Aa

Istorija južnoameričkog fudbala ispisana je u La Pazu, na nadmorskoj visini od 4.058 metara kada je Kendri Paez u 45. minutu zatresao mrežu Bolivije. Mladi Ekvadorac je sa 16 godina i 161 danom postao najmlađi strelac u istoriji KONKAKAF zone u kvalifikacijama za SP.

Ofanzivac Independijentea del Valje postao je poznat letos kada je 5. juna potpisao ugovor sa Čelsijem čiji će član postati od 4. maja 2025. godine kada bude napunio 18 godina. Omaleni dribler, kome je bar po stilu igre Lionel Mesi idol, najmlađi je debitant u istoriji ekvadorskog fudbala jer je za prvi tim Independijentea zaigrao sa 15 godina.

 

 

Debitovao je za selekciju Ekvadora 12. septembra u pobedi nad Urugvajem i odmah upisao asistenciju. Tada je postao najmlađi debitant u istoriji Ekvadora, a drugi najmlađi u istoriji KONMEBOL posle Dijega Armanda Maradone. Pokojni "El Pibe" je prvi put poneo dres Argentine sa 16 godina i 120 dana, dok je Paez imao 16 godina i 130 dana!

Jutros se izdigao u visine i postavši najmlađi strelac u istoriji Južne Amerike upisao svoje ime u knjigu rekorda.

Komentari (0)

Sport