Fudbal

Oni su odneli tri boda sa "Marakane", želimo da im vratimo: Dragan Stojković o namerama Srbije u Budimpešti

Komentari

Autor: Euronews

13/10/2023

-

21:56

Oni su odneli tri boda sa "Marakane", želimo da im vratimo: Dragan Stojković o namerama Srbije u Budimpešti
Piksi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji fudbaleri Srbije stigli su danas u Budimpeštu, gde će večeras odraditi zadnji trening pred sutrašnju utakmicu kvalifkacija za Evropsko prvenstvo sledeće godine u Nemačkoj (20.45, TV Arena 1 Premium). Sa mnogo puta glasno i jasno izrečenom mantrom "zanimaju nas samo tri boda".

Logično, obzirom na to da imaju isti učinak kao domaćin (10), s tim što ovaj ima jedan manje odigran meč, pa bi ih pobeda prilično približila zavrtnanom plasmanu na EURO. Obaška, što su ih Mađari prošlog meseca zadužili pobedom na stadionu Crvene zvezde. 

"Mađarska je vrlo kvalitetan tim, ima samopouzdanje, deluje čvrsto, organizovano, pokazala je to i u Beogradu. Bili su bolji u prvom poluvremenu, mi bolji u drugom, ali nismo uspeli da postignemo gol. Oni su odneli tri boda sa Marakane, mi želimo da ih vratimo. Došli smo u Budimpeštu po revanš, to želimo", izričit je selektor Dragan Stojković.

I krajnji cilj ostaje nepromenjen, a legendarni Piksi je njegovo ispunjenje javno obećao naciji, koja više od dve decenije čeka povratak naših fudbalera na EURO. 

"Moje mišljenje se ne menja: cilj svih nas, prevashodno mene kao selektora i nekog ko je odgovoran za reprezentaciju Srbije je da završimo na Evropskom prvenstvu. I učinićemo sve da dođemo do njega. Ova utakmica nije bitna kao ona u Portugaliji na kraju prpšlog ciklusa, jer nas je ta pobeda odvela direktno na Svetsko prvenstvo. Jeste i ovaj sutrašnji meč bitan, ima veliku težinu, jer bismo u slučaju trijumfa došli nadomak cilja. Ali, svakako ćemo imati još dve utakmice posle".

Straetg "orlova" je sa konferencije za medije u prestonici komšijske države poručio i da je njegova ekipa "potpuno spremna za sutrašnji meč". 

"Pripreme nisu bile kao ranije, jer su ovo utakmice koje život znače, nose veliku važnost. Svaki izlazak na teren nam je bio specifičan, potpuno je podignuta mobilnost, koncentracija da se što bolje pripremimo za sutrašnji okršaj. Nemamo Vlahovića u timu, ali imamo Mitrovića i to je dobra vest. Imamo dovoljno ofanzivno orijentisanih igrača koji mogu da ugroze gol Mađara. Mi smo ekipa koja sve bazira na timskoj igri, želim da svaki fudbaler da sebe sutra za kolektiv. Borbenost na prvom mestu, disciplina... Ekipa je došla spremna u svim aspektima. Važno je da dobro spavaju, sutra lepo ručaju i malo se odmore, pa oko 20.45 da upale motore".

Mađarski selektor Marko Rosi rekao da je siguran da zna kako će igrati Srbija, dok je Stojković između redova najavio neke promene u igri.

"To su neka predviđanja selektora Mađarske... Tim znam 99 odsto. Što se tiče promena, sve je moguće, neke ideje smo probali da sprovedemo na treninzima, pokušaćemo i sutra na utakmici. Nije nikakav problem preći iz jednog sistema u drugi čak i tokom utakmice. Meni je važno da su moji igrači potpuno spremni u svakom smislu te reči. Da su tim koji je spreman da odigra na najvišem nivou".

Raduje selektora Orlova što će sutra biti pune tribine "Puškaš arene", jer pravim igračima više odgovara takav ambijent. 

"Stadion je prelep, nosi ime legende svetskog fudbala. Razlika u odnosu na meč u Beogradu je što smo mi igrali pred praznim tribinama, a oni će imati 65.000 gledalaca. To je ambijent koji svaki fudbaler želi da ima", podvukao je Dragan Stojković. 

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport