Fudbal

Sudakov i Karavaev presudili Severnoj Makedoniji i ostavili Ukrajinu u trci za plasman na EURO 2024.

Komentari

Autor: Euronews

14/10/2023

-

17:00

Sudakov i Karavaev presudili Severnoj Makedoniji i ostavili Ukrajinu u trci za plasman na EURO 2024.
Sudakov i Karavaev presudili Severnoj Makedoniji i ostavili Ukrajinu u trci za plasman na EURO 2024. - Copyright Deml Ondrej/CTK via AP

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajina je na "Eret areni" u Pragu pobedila Severnu Makedoniju 2:0 (1:0) i napravila korak napred ka plasmanu na EURO 2024. godine. Znali su igrači Severne Makedonije da ne smeju da izgube ovaj duel u Grupi C ako žele da ostanu u trci, igrali su otvoreno, na pobedu, imali su prilike, ali je presudio gol Sudakova iz 30. minuta, dok je pogodak Karavaeva došao u poslednjem minutu nadoknade.

Izabranici Blagoja Milevskog su ovim porazom sveli svoje šanse za osvajnaje jednog od prva dva mesta na domen teorije, jer bi morali da pobede i Englesku i Italiju koju su iznenadili u Skoplju. I možda im ni to ne bude bilo dovoljno.

Golmani Trubin i Dimitrievski imali su nekoliko impresivnih odbrana u meču, u suprotnom bi se mreže više puta zatresle. Golman Severne Makedonije branio je udarce Dovbijka i Mudrika, ali u 30. minutu nije imao sreće. Georgij Sudakov je šutirao sa 16 metara, lopta je zakačila nekog na putu do gola, promenila pravac i odsela u mreži.

 

 

Pogodak je pokrenuo goste, Trubin je odbranio udarac Miovskog, a zatim i Stefana Aškovskog. U nastavku je ponovo golman Benfike odbranio udarac Darka Čurlinova.

Mogao je Mudrik da reši meč u 59. minutu, ali mu je Dimitrievski ušao u šut na nekih pet metara, da bi Matvilienko dva minuta ksnije pogodio prečku! Mikolenko je u 81. minutu sjajno šutirao sa 20 metara, ali se Dimitrivski izvio i uz pomoć prečke prebacio loptu u korner. I pred kraj meča golman je održao Severnu Makedoniju "u igri", ali ni u nadoknadi gosti nisu uspeli da izbegnu poraz. Na kraju je Karavaev sa 40 metara video da je golman Dimitrievski krenuo da "seče pas", predomislio se i u padu je poslao loptu ka mreži. Golman se okliznuo i samo odgledao kako lopta ulazi u gol.

U derbiju začelja Grupe "H", Severna Irska je pobedila San Marino 3:0.

Grupa C, 7. kolo.

Ukrajina - Severna Makedonija 2:0 (1:0)
/Sudakov 30, Karavaev 90+5/

Italija - Malta 20.45 (TV Arena 3 Premium)

 

Standings provided by Sofascore

 

Grupa H, 7. kolo

S. Irska - San Marino 3:0 (2:0)
/Smit 5, Magenis 11, Mekmenamin 81/

Slovenija - Finska 18.00 (TV Arena 2 Premium)
Danska - Kazahstan 20.45 (TV Arena sport 3)

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport