Fudbal

Stojković zadovoljan: Znao sam da će igrači odraditi svoj deo posla

Komentari

Autor: Euronews

17/10/2023

-

23:21

Stojković zadovoljan: Znao sam da će igrači odraditi svoj deo posla
Stojković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Selektor Srbije Dragan Stojković bio je zadovoljan posle utakmice u kojoj su "orlovi" nadigrali Crnu Goru 3:1 (1:1) i tako se značajno približili Evropskom prvenstvu sledeće godine. Selektor je prvo rekao da se oseća miris Eura.

"Oseća se miris itekako. Čestitam igračima na odličnoj utakmici u smislu želje, volje i karaktera kog su pokazali. Velika pobeda za Srbiju i blizu smo cilja".

Dodao je i da ovo bila teška utakmica, ali da su igrači pokazali reakciju.

"Mi smo se vratili praznih džepova iz Budimpešte. Želeli smo da našu sudbinu rešavamo sami. Bila je ovo teška utakmica, raduje me reakcije igrača u drugih 45 minuta".

Selektor je zaključio izjavom da je bio potpuno miran i da je verovao u tim.

"Ja sam bio potpuno miran, sve ovo vreme, verujte mi. Uradio sam sve da pripremim ekipu. Znao sam da će igrači da odrade svoj deo posla kako treba. Strah od negativnog rezultata pokazuje koliko vam je stalo do takmičenja. Nismo bili na EP 24 godine, ulog je bio ogroman. Hvala i navijačima, bili su fenomenalni".

Crna Gora se hrabro držala na "Marakani" 70 minuta, selektor "sokolova" Miodrag Radulović je čestitao Srbiji na zasluženom trijumfu, a mogao je i svoje na velikoj borbi.

"Rekao sam i posle poraza Srbije od Mađarske, da su oni najkvalitetnija ekipa u grupi, sa ekstra kvalitetom. Imali smo mnogo pehova, prvi šut je završio u našoj mreži. Izjednačili smo, igrali hrabro, imali smo i rekovalescente, pehove i na poluvremenu. Presudio je individualni kvalitet Srbije, bap kao i na meču u Podgorici. Kad imate takvu dvojicu igrača na klupi, kao što su Sergej i Kostić onda je epilog ovakav. Mi smo primili drugi gol, krenuli smo da izjednačimo, ali je usledio treći gol i sve je bilo gotovo", rekao je Radulović za TV Arena sport.

Komentari (0)

Sport