Fudbal

Lajpcig bolji od Zvezde na "Red Bul Areni": Šampion Srbije i dalje bez pobede na međunarodnoj sceni

Komentari

Autor: Euronews

25/10/2023

-

23:00 >> 23:13

Lajpcig bolji od Zvezde na "Red Bul Areni": Šampion Srbije i dalje bez pobede na međunarodnoj sceni
Crvena zvezda - Copyright AP Photo/Matthias Schrader, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda izgubila je od Lajpciga u 3. kolu grupe G Lige šampiona. Iako statistika to ne pokazuje, srpski tim odigrao je hrabro na "Red Bul Areni". Imala je Zvezda svoje prilike, stativu, poništen penal u prvom poluvremenu, ali na kraju, ipak nije uspela da zabeleži povoljan rezultat. Nemački tim iskoristio je svoje šanse, pobedio 3:1 (1:0) i nastavio trku ka nokaut fazi. 

Ipak, uprkos porazu, nije sve izgubljeno, pošto je Jang Bojs izgubio od Mančester sitija (3:1) na svom terenu, pa će prvak Srbije ostati u igri za plasman u Ligu Evrope, ako se kojim slučajem ne domogne nokaut faze elitnog takmičenja. Situacija na tabeli je takva da "građani" imaju devet bodova, Lajpcig šest, a Zvezda i Jang Bojs po 1.

Što se same utakmice tiče, prvo poluvreme proteklo je u znaku domaćeg tima. Lajpcig je prema očekivanjima krenuo agresivno od starta. Kontrolisao je sredinu terena, imao 70 odsto posed lopte. Mahom je pretio po boku gde se nalaze Simons i Raum i sa takvim pristupom, došao je do prednosti u 12. minutu, preko pomenutog levog beka Rauma - 1:0.

U sličnom ritmu igrao je nemački tim do sredine poluvremena. Bio je organizovaniji, čvršći u odbrani, sa više ideje u napadu, pa su u dva navrata ozbiljno bacili na muke Glazera posle pokušaja Poulsena i Lukebe. Ali je srećom po Beograđane odlično reagovao Izraelac.

Nakon toga oslobodila se Zvezda pritiska, iako je domaća ekipa i dalje imala inicijativu. Beograđani su počeli da uspostavljaju ravnotežu. Pretili su iz tranzicije, imali dve solidne prilike preko Hvanga i Rodića. Ali je ipak falio taj završni pas i možda bolja komunikacija među napadačima. U 28. minutu im je sviran i penal nakon oštrog kontakta Lukebe nad Olajinkom. Glavni arbitar je pokazao na "belu tačku", ali je nakon reakcije iz VAR sobe, ipak preinačio svoju odluku. Što je bila i poslednja "šansa" srpskog tima da dođe do pogotka u prvom delu igre.

Dolaskom drugog poluvremena se donekle i promenio momentum na utakmici. Izabranici Baraka Bahara su počeli da hvataju ritam. Igrali su strpljivije, staloženije na sredini terena i na krilima takve igre, došli u nekoliko situacija da postignu gol. Ali, u jeku napada Beograđana, nemački tim je u 60. minutu došao do novog pogotka u režiji Simonsa.

Barak je potom odlučio da promeša karte i ubaci nekoliko mlađih igrača, što se ispostavilo kao pun pogodak. Beograđani su ponovo krenuli u ofanzivu, a u 70. minutu Stamenić je smanjio vođstvo rivala na 2:1. Samo da bi u 84. minutu Olmo srušio sve nade srpskog tima o preokretu. Nedeljković je u međuvremenu imao odličnu priliku, kada je pogodio stativu. Zvezda je uprkos zaostatku, igrala hrabro do kraja. Konstantno napadala, ali nije imala više raspoloženih napadača. 

 

Komentari (0)

Sport