Fudbal

Kraj je kad Belingem kaže: Preokret Reala protiv Barselone u režiji Engleza

Komentari

Autor: Euronews

28/10/2023

-

18:20

Kraj je kad Belingem kaže: Preokret Reala protiv Barselone u režiji Engleza
Kraj je kad Belingem kaže: Preokret Reala protiv Barselone u režiji Engleza - Copyright Tanjug/(AP Photo/Joan Monfort)

veličina teksta

Aa Aa

Neverovatna utakmica na Monžujiku. Iako je Barselona bila bolji rival u većem delu utakmice, na scemu je stupio Džud Belingem i sa dva gola postao heroj Real Madrida koji je na kraju odneo veliku pobedu u 254. "El klasiku" - 1:2 (1:0).

Katolnci su od starta bili konkretniji rival i to im se brzo isplatilo. Već u sedmom minutu postigli su gol, kada je Ilkaj Gungodan iskoristio veliku grešku odbrana Reala koja kao da se zamrla. Svi su stali, a Nemac je jednostavno prošetao do gola i bez problema savladao Kepu Arizabalagu.

Mogla je Barsa i do velikih 2:0, ali Fermin Lopez u 16. minutu nije iskoristio novi kiks defanzive "kraljevića", a njegov udarac zaustavila je stativa. Do kraja poluvremena nije bilo velikih prilika ni na jednoj strani, a slobodno možemo reći da je Realu falilo i mašte.

I drugo poluvreme počelo je ofanzivom Ćavijevog tima. U 52. minutu glavom je probao Inigo Martinez, ali je i on pogodio stativu, a na odbijenu loptu natrčao Ronald Arauho i snažno šutirao, međutim, Kepa je ovoga puta bio na visini zadatka.

A onda se na terenu pojavio ko drugi nego Džud Belingem. Englez je došao do lopte na nekih dvadeset metera od gola Barselone, imao je mnogo prostora, namestio se, i poslao neodbranjiv projektil iza leđa Mark-Andrea ter Štegena.

Nije to bio kraj Belingemovog šoua, pošto je fenomanalni reprezentativac Engleske u 92. minutu nakon dodavanja Luke Modrića postigao i pobedonosni gol za Madriđane, po ko zna koji put ove sezone, ali sada je bilo najvažnije.

Real je sadas opet prvi na tabeli, a uteha za Barselonu svakako može da bude činjenica da je ispisana istorija. Naime, Lamine Jamal je u 76. minutu ušao u igru i tako postao najmlađi fudbaler koji je zaigrao u "El klasiku", sa svega 16 godina i 107 dana)

La Liga, 11. kolo

Petak

Đirona - Selta 1:0 (0:0)
/Erera 90+1/

Subota

Almerija - Las Palmas 1:2 (0:1)

/Ramazani 73 - El Hadadi 23, Kaba 90+4/

Barselona - Real Madrid 1:2 (1:0)
/Gundogan 7 - Belingem 68, 90+2/

Majorka - Hetafe 18:30 (AS3)
Kadiz - Sevilja 21:00 (A2P)

Nedelja

Betis - Osasuna 14:00 (A3P)
Rajo Valjekano - Real Sosijedad 16:15 (A3P)
Bilbao - Valensija 18:30 (A3P)
Atletiko Madrid - Alaves 21:00 (AS1)

Ponedeljak

Granada - Viljareal 21:00

Komentari (0)

Sport