Fudbal

Crvena zvezda mora svom snagom da udari na Lajpcig: Važna bitka za evropsko proleće

Komentari

Autor: Euronews

07/11/2023

-

12:43

Crvena zvezda mora svom snagom da udari na Lajpcig: Važna bitka za evropsko proleće
Crvena zvezda mora svom snagom da udari na Lajpcig: Važna bitka za evropsko proleće - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Sadašnji tim Crvene zvezde projektovan je proleće u Evropi, po mogućstvu nokaut fazu Lige šampiona kroz čija su vrata fudbaleri najtrofejnijeg srpskog kluba ekskluzivno prošli bez prethodnog trošenja u kvalifikacijama, ali u prva tri kola G grupe stvari se nisu razvijale baš onako kako su zamislili uprava, stručni štab, igrači i navijači crveno-belih, pa je večerašnji revanš sa Lajpcigom (21.00, TV Arena 1 Premium) od izuzetne važnosti za sve sa "Rajka Mitića". Ali i naš fudbal u celini. 

Posle poraza od aktuelnog prvaka Evrope, Mančester sitija, te predstojećeg protivnika, odnosno remija sa Jang Bojsom, prvaku Srbije preko su potrebni bodovi protiv favorita iz Bundeslige. Manje zbog vraćanja milog za drago a više zarad preostalih kalkulacija, jer bi čak i remi bio ogroman korak napred u borbi sa Švajcarcima, pre svega, za što bolji plasman u konačnom poretku. 

Što se tiče Baraka Bahara remi nije opcija, barem njemu kao treneru ne pada na pamet da tako postavi taktiku. Pogotovo, što je izraelski stručnjak uveren da je pitanje trenutka kada će Zvezda, smatra, dobru igru pretočiti bolje rezultate. Ne samo u Ligi šampiona već i u procesu odbrane domaćeg trona.

"To nije ni u mom, ni u DNK Zvezde. Prošla utakmica je pokazala da možemo da napravimo puno stvari protiv Lajpciga, kada smo u presingu možemo da postignemo gol protiv svake ekipe. Biće drugačije jer se igra pred našim navijačima", naglasio je Bahar i dodao da će ekipa učiniti sve da ih obraduje jer su svi zajedno svesni značaja meča. Veruje u moj tim!  Lajpcig je dobra ekipa ima brze igrače, ali mi ćemo se boriti. Važno je da se zajedno branimo i da napravimo balans između linija tima...", poručio je Bahar uoči 90 minuta velikog izazova i istine za njega i njegove izabranike. 

Isti, hrabar stav i borbu do poslednjeg atoma snage od ekipe su poželele i "delije", prvo na sastanku oči u oči posle meča sa TSC-om, a onda i pre neki dan, putem pisma adresiranog na svlačionicu bivšeg šampiona Evrope i sveta.

"Pismo od navijača sam dobio na engleskom jeziku, ali sam ga u potpunosti razumeo kao i svi saigrači. Kada sam pročitao sadržaj poruke shvatio sam koliko je klub zvezdašima važan i dragocen. U potpunosti smo razumeli zašto na terenu i van njega moramo da pružimo sve od sebe kako bi smo predstavili Crvenu zvezdu na pravi način. Mislim da celokupan naš napor, trud, zalaganje i stav treba da pokaže šta nama zapravo znači klub za koji nastupamo, ne samo navijačima. Spremni smo da sutra na meču protiv Lajpciga to pokažemo", poručio je u lično i ime saigrača In Bom Hvang. 

Vezista osvajača poslednje srpske duple krune z a koliko je važno ostati neporažen na "Rajku Mitiću". Najmanje to. 

"Igrali smo do sada tri utakmice u Ligi šampiona, ali još uvek nismo uspeli da pobedimo. Veoma je važno da na meču protiv Lajpciga ostvarimo pozitivan rezultat, pogotovo što igramo na našem stadionu pred domaćom publikom. Pokazali smo u Nemačkoj da možemo da igramo i nadmećemo se protiv odličnog protivnika. Verujemo da na Marakani uz snagu navijača, kao što je to istakao trener Barak Bahar, možemo do uspeha. Verujem u našeg 12. igrača, da sa njihovom energijom sutra možemo do trijumfa".

Najveći stadion u Srbiji neće biti pun kao oko, jer Zvezda odrađuje umanjenu kaznu dobijenu od UEFA, ali se u Ljutice Bogdana svi nadaju da će Zvezdaši širom sveta imati razloga za radost. Ako Bog da kao pre nekoliko sezona u čuvenoj pobedi nad Liverpulom u istom takmičenju. 

Grupa G, 4. kolo

Crvena zvezda - Lajpcig 21.00 (TV Arena 1 Premium)

Mančester siti - Jang Bojs 21.00 (TV Arena 2 Premium)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport