Fudbal

Njukasl "položio oružje" u Dortmundu: "Milioneri" slavili i u revanšu!

Komentari

Autor: Euronews

07/11/2023

-

20:44

Njukasl "položio oružje" u Dortmundu: "Milioneri" slavili i u revanšu!
Njukasl "položio oružje" u Dortmundu: "Milioneri" slavili i u revanšu! - Copyright Tanjug / AP Photo/Martin Meissner, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Fudblaeri Dortmunda pobedili su Njukasl 2:0 (1:0) u 4. kolu Lige šampiona i tako drugi put u nizu naneli poraz engleskom timu, koji je obećavajuće počeo sezonu u elitnom takmičenju. "Milioneri" su odigrali odličnu utakmicu. Imali su periode slabije igre krajem prvog i početkom drugog poluvremena. Ali su generalno tokom čitavog susreta vodili glavnu reč na terenu i na kraju su zasluženo osvojili tri boda. I time dokazali da ishod sa "Sent Džejms Parka" od pre dve nedelje nije bio slučajan.

Prvo poluvreme proteklo je u inicijativi Dortmunda. Nemački tim imao je kontrolu na sredini terena. Loptu u posedu većim delom poluvremena i sa takvim pristupom uspeo je i prvi da zapreti. Igrao se 16. minut kada je Ajdemi lepo prihvatio loptu u šesnaestercu Njukasla, dobro je šutirao, ali je intervencija golmana Poupa bila još bolja. Od tog trenutka, "milioneri" su krenuli u još veću ofanzivu. Pretili su preko bokova, iz tranzicije, a u 26. minutu stigli su i do vodećeg pogotka. Nakon kratke kombinacije domaćina, Sabicer je sjajno proigrao Filkruga u petercu rivala, a krilinom napadaču je ostalo samo da otvori stopalo za 1:0.

Njukasl, sa druge strane, nije bio u potpunosti bezopasan u prvom delu igre. Engleski tim je bio agresivan. Solidan u kontranapadima, ali je falila koncentracija u završnici. Šer je imao jednu solidnu priliku na startu, kao i Žoelington u samoj završnici poluvremena kada je pokušao glavom. Ali je još jednom na visini zadatka bio Kobel.

Drugo poluvreme počelo je daleko uzbudljivije. Rasplamsala se borba na Signal parku. A, Njukasl je u prvih nekoliko minuta imao više šansi nego za celo prvo poluvreme. Najpre je pokušao Livramento iz ugla, zatim i Žoelington, da bi se potom i Almiron našao u izglednoj situaciji. Ali je mreža Dortmunda ipak ostala netaknuta. Sa druge strane, ni "milioneri" nisu tek tako "položili oružje". Napadali su sa dozom rezerve. Brant je imao solidnu priliku u 55. minutu, zatim i Nmeša, kada su pokušali iz daljine. Međutim, nedovoljno dobro...

Iako se igralo dinamično u Nemačkoj, mahom se sve odvijalo na sredini terena i nije bilo većih uzbuđenja sve do same završnice. "Svrake" su imale posed, Dormund bolju igru u tranziciji. A, upravo je iz takve igre nemački tim stigao do drugog pogotka na utakmici. Njukasl je krenuo na sve ili ništa u 79. minutu i ostavio prazan prostor na svojoj polovini. To je iskoristio Brant. Povukao je kontru, nakon dubinske lopte Ajdemija i rutinski savladao Poupa - 2:0.

Do kraja susreta Njukasl je nastojao da se vrati i eventualnim pogotkom uvede meč u neizvesnu završnicu, ali nisu imali rešenja za defanzivnu postavku rivala. Dortmund je podigao rampu, zaustavio se napadačke akcije Premijerligaša i na kraju zasluženo došao do tri boda.

Grupa F, 4. kolo.
Dortmund - Njukasl 2:0 (1:0)
/Filkrug 26, Brant 79/
Milan - PSŽ (Arena 3 Premium)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport