Fudbal

Mančester siti ostvario rekordan prihod u prošloj sezoni, profit 80,4 miliona funti

Komentari

Autor: Tanjug

15/11/2023

-

12:09

Mančester siti ostvario rekordan prihod u prošloj sezoni, profit 80,4 miliona funti
Mančester siti ostvario rekordan prihod u prošloj sezoni, profit 80,4 miliona funti - Copyright AP Photo/Dave Thompson, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Fudbalski klub Mančester siti ostvario je u finansijskoj 2022/2023. godini rekordan prihod od 712,8 miliona funti, što je rekord Premijer lige, prenosi danas Bi-Bi-Si (BBC).

Britanski mediji podsećaju da je rekorder bio Mančester junajted, koji je prošlog meseca saopštio da je u istom periodu imao prihod od 648,4 miliona funti.

Profit aktuelnog šampiona Evropi je veći za 80,4 miliona funti u odnosu na prošlogodišnji rekord kluba, koji je iznosio 41,7 miliona funti. Mančester siti je prošle sezone osvojio Premijer ligu, FA kup i Ligu šampiona.

"Posle osvajanja 'triple krune', često su mi postavljali pitanje: 'Kako to nadmašiti?' Odgovor je - tako što ćemo udvostručiti dokazane filozofije i prakse koje su nam donele uspeh i tako što ćemo izazvati sebe da konstantno napredujemo", rekao je predsednik Mančester sitija Kaldun al-Mubarak.

U finansijskom izveštaju kluba navodi se povećanje svih glavnih tokova prihoda. Prihodi od emitovanja porasli su za 20,2 odsto na 299,4 miliona funti, a Mančester siti je naveo da je to pre svega zbog uspeha u Ligi šampiona i FA kupu.

Mančester siti je ostvario profit od 121,7 miliona funti na tržištu igrača u finansijskoj 2022/2023. godini.

Komentari (0)

Sport