Fudbal

Rekord Francuza i 14 golova u mreži Gibraltara: Holanđani overili kartu za Nemačku!

Komentari

Autor: Euronews

18/11/2023

-

23:12

Rekord Francuza i 14 golova u mreži Gibraltara: Holanđani overili kartu za Nemačku!
Rekord Francuza i 14 golova u mreži Gibraltara: Holanđani overili kartu za Nemačku! - Copyright Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Francuske deklasirali su Gibraltar u meču 9. kola grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa 14:0 (7:0) i tako ostvarili najveću pobedu u istoriji te reprezententacije, kao i kvalifikacija za EURO, oborivši rekord Nemačke star 17 godina iz duela sa San Marinom (13:0).

Susret nije mogao da počne gore po goste, budući da je Santos u trećoj minuti postigao autogol, da bi već u četvrtoj Tiram povisio na 2:0. Nakon toga rasplamsala se igra "trikolora" u Nici. Golovi su počeli da se ređaju kao na traci, a naročito kada je Gibraltar ostao sa igračem manje na terenu, zbog crvenog kartona tragičara Santosa. Da se očekuje pravi debakl gostiju i istorijsko veče Francuza mogli smo da naslutimo već na poluvremenu, kada je na semaforu pisalo 7:0. A, nastavak utakmice nije bio ništa bolji po selekciju sa Pirineja.

Mbape i družina nastvili su u istom ritmu, a u 91. minutu konačnih 14:0 za novi rekord postavio je Olivije Žiru. On je ujedno uz Komana bio dvostruki strelac. Mbape je postigao het-trik, dok su se u listu strelaca upisali i Tiram, Emeri, Klos, Fofana i Dembele.

Što se druge utakmice grupe B tiče, Holandija je pobedila Irsku minimalnim rezultatom i kolo pre kraja kvalifikacija overila plasman na kontinentalnu smotru, a jedini gol postigao je Veghorst u 11. minutu - 1:0 (1:0).

Kvalifikacije za EURO 2024, pretposlednje kolo

subota

Grupa B

Francuska - Gibraltar 14:0 (7:0)

Holandija - Republika Irska 1:0 (1:0)

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport