Fudbal

Vučić i Čeferin obišli novoizgrađeni stadion "Kraljevica“ u Zaječaru

Komentari

Autor: Tanjug

19/11/2023

-

11:18

Vučić i Čeferin obišli novoizgrađeni stadion "Kraljevica“ u Zaječaru
Vučić i Čeferin obišli novoizgrađeni stadion "Kraljevica“ u Zaječaru - Copyright Tanjug/Nemanja Jovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i prvi čovek Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin obišli su danas novoizgrađeni stadion "Kraljevica“ u Zaječaru.

Stadion se nalazi u okviru Sportsko-rekreativnog kompleksa i jedan je od tri, uz Leskovac i Loznicu, koji su izgrađeni u skladu sa najvišim UEFA standardima.

Kapacitet stadiona iznosi 8.168 mesta, a ceo projekat koštao je 3,3 milijardi dinara.

Tanjug/Nemanja Jovanović

 

Obilasku stadiona prisustvuju ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, predsednik FSS Dragan Džajić, direktor Nacionalnih asocijacija UEFA Zoran Laković, potpredsednik FSS Branislav Nedimović, generalni sekretar Jovan Šurbatović, gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković i drugi.

Posle obilaska stadiona Vučić i Čeferin će se zajedno uputiti u Leskovac, gde Srbija od 15 sati dočekuje Bugarsku u odlučujućem meču za plasman na EURO 2024.  

Vučić:Novi Nacionalni stadion u Beogradu treba da bude završen do decembra 2026.

Predsednik Srbije je prilikom obilaska novoizgrađenog stadiona u Zaječaru, da je Fudbalski savez Srbije uputio dopis da se Finale lige Evrope igra na novom Nacionalnom stadionu u Beogradu, koji kako je rekao, treba da bude završen do 1. decembra 2026. godine.

"Mi imamo u planu da rekonstruišemo i stadione u Čairu i Kragujevcu. Ovde je u Zaječaru mnogo lepo da se igra, ne može da se pokisne. Znam da smo uputili neki dopis, da se igra Finale lige Evrope, tako da će to biti na našem najvećem stadionu, i ako bude, svakako će biti velika stvar. Ovo su lepi stadioni, ali su nam stadioni i u Nišu i Kragujevcu. Potreban je Nacionalni stadion, potrebno je rešavanje pitanja FK 'Zvezde' i FK 'Partizana', kao i kluba iz Novog Sada", rekao je Vučić prilikom obilaska stadiona zajedno sa prvim čovekom Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksandrem Čeferinom.

Vučić je rekao da, kada pogledate stadione u Nemačkoj, Španiji ili Englesko,j da smo mi ipak još uvek daleko, ali da je ovo dobar početak.

"Kada sam polagao kamen temeljac, ljudi mi nisu verovali da će biti gotovo. Sada, kao što vidite, završili smo. U Leskovcu danas ako budemo imali sreće, ja to kao navijač kažem, posle 24 godine i pravde za sve ljude u ovoj zemlji, da treba se plasiramo na EP. Valjda ćemo bolje da odigramo nego na Svetskom prvenstvu. Ja sam uvek skeptik. Zoran Janković kaže da će biti 2:0 za Srbiju, tako da - videćemo", dodao je Vučić.

Čeferin je rekao da je za velika takmičenja potrebna još veća infrastruktura, ali da Srbija napreduje. "Kada sam bio prvi put ovde, predsednik je rekao da će izgraditi pet stadiona i Nacionalni stadion. Rekao sam da nisam siguran, ali sada vidim da se radi. Svaka čast", rekao je Čeferin.

Obilasku stadiona pored Vučića i Čeferina prisustvuju i ministar sporta Zoran Gajić, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković, gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, predsednik FSS Dragan Džajić, direktor Nacionalnih asocijacija UEFA Zoran Laković, potpredsednik FSS Branislav Nedimović i generalni sekretar Jovan Šurbatović.

Ničić: Stadion Kraljevica od značaja za grad, izgrađen po najvišim UEFA stanardim

Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić rekao je da je stadion "Kraljevica" u Zaječaru od velikog značaja za grad i da je izgrađen po najvišim UEFA standardima.

Ničić je rekao za Tanjug da je veliki dan za sport što je izgrađen  novi fudbalski stadion i da očekuje da se na njemu igraju različite utakmice.

"Ja sam kao prvi čovek grada presrećan zbog svega ovoga. Ovo je veliki dan za sport. U sklopu ovog stadiona nalazi se i sala za borilačke sportove, tako da će svi naši borilački sportovi dobiti konačno svoj prostor gde će moći da treniraju. Očekujemo da se ovde igraju od prve reprezentacije, omladinskih reprezentacija, sve do naših klubova. I  da se ponovo Zaječar sa svojim klubom Timokom 1919 vrati tamo gde je bio pre dve godine, a to je prva liga i da polako kad se steknu uslovi, kada obezbedimo  sponzore možda jednog trenutka konkurišemo za ulazak u suprer ligu", rekao je Ničić.

Ničić je istakao i da je velika čast za Zaječar što prvi čovek UEFA Aleksander Čeferin prisustvuje otvaranju novog stadiona dodajući da je značajno što prisustvuje i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je, kako je rekao, najzaslužniji za izgradnju stadiona.

"Predsednik Republike je najzaslužniji, da nije bilo njega i njegove odluke da se infrastruktura sporta raširi na čitavu Srbiju na stadionima u Leskovcu, Loznici i Zaječaru... Na nama je da što pre poradimo da ovakve  velelepne objekte prati odgovarajuća infrastruktira, govorim o hotelima, mi radimo na tome", rekao je on.
 

Komentari (0)

Sport