Politika

Vučić: EU po pitanju KiM uvek poziva "obe strane", čuvaćemo nacionalne interese

Komentari

Autor: Tanjug

18/11/2023

-

13:39

Vučić: EU po pitanju KiM uvek poziva "obe strane", čuvaćemo nacionalne interese
Vučić: EU po pitanju KiM uvek poziva "obe strane", čuvaćemo nacionalne interese - Copyright Tanjug Video

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Evropska unija po pitanju dijaloga o Kosovu i Metohiji uvek poziva "obe strane" i naglasio da će Srbija, uprkos ne tako lakoj situaciji nastaviti da vodi brigu o svojim nacionalnim i državnim interesima.

Na pitanje novinara kako komentariše to što je izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao da "obe strane moraju nešto da učine da bi nešto i dobile", Vučić je rekao da Lajčak i EU to govore stalno.

"Oni to pričaju stalno, uvek će da bude - obe strane, uvek će da prave tu jednakost između svih. Tu za nas nema mnogo ni sreće ni uspeha, ali moramo istovremeno da vodimo računa i čuvamo svoju ekonomsku budućnost i uvek da vodimo brigu o našim nacionalnim i državnim interesima, pošto nije lako, niti jednostavno", rekao je Vučić.

Do sada smo uspevali i uspevaćemo i ubuduće, poručio je predsednik Srbije.

"MUP-u ne dajem naređenja, nisam ni znao za D-Ekspres"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da MUP-u ne daje naređenja, osim za zadatke za odbranu zemlje i zajedničko delovanje sa Vojskom Srbije, kao i da za kompaniju D-Ekspres nije ni znao.

Vučić je to rekao u Loznici odgovarajući na pitanje novinara da prokomentariše optužbe lidera opozicije Dragana Đilasa i Zdravka Ponoša da je on odgovoran za ulazak policije u prostorije D-Ekpres, kompanije Junajted grupe.

"Dok oni nisu rekli, nisam ni znao, nisam znao da je i to njihovo. Jesam li i u Javnom preduzeću Pošta naredio upad? Ja MUP-u ne dajem naređenja, osim za zadatke za odbranu zemlje i zajedničko delovanje sa Vojskom Srbije", rekao je Vučić.

On je dodao da će uvek biti za državnu kompaniju, za to da pripada državi i narodu i ne bude uništavana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija