Politika

Vučić najavio novine: U ponedeljak očekujem najveći ugovor u namenskoj industriji

Komentari

Autor: Tanjug

18/11/2023

-

13:10

Vučić najavio novine: U ponedeljak očekujem najveći ugovor u namenskoj industriji
Vučić najavio novine: U ponedeljak očekujem najveći ugovor u namenskoj industriji - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da u ponedeljak očekuje da će namenska industrija potpisati najveći ugovor u istoriji Srbije u vrednosti od 310 do 320 miliona evra.

"Zamislite kad potpišete ugovor sa samo jednom kompanijom iz inostranstva na oko 310, 320 miliona evra. Znate kako to sigurno znači našim kompanijama", rekao je Vučić u Banji Koviljači.

On je dodao da je samo pitanje da li može sve da se isporuči.

"Moramo to da isporučimo i da se ne osramotimo. A pri tome imamo zahteve u ovom trenutku za našu robu u visini od pet milijardi evra, a ne možemo da isporučimo, nemamo", rekao je predsednik tokom obilaska završnih radova na renoviranju hotela "Podrinje" u Banji Koviljači odgovarajući na pitanje novinara o najavljenim ogromnim ulaganjima u namensku industriju.

Dodao je da bi Srbija mogla mnogo novca da zaradi ukoliko bi prodala svoje tenkove i vojnu tehniku koju poseduje na stokovima.

On je danas, u okviru posete Loznici, završne radove na renoviranju hotela "Podrinje" u Banji Koviljači.

Hotel se nalazi  na obodu Podrinjskog regiona u jednoj od najlepših banja u Srbiji, a u obilasku sa predsednikom Vučićem su i ministar turizma Husein Memić i predstavnici lokalne samouprave.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

U pitanju je zdanje na četiri etaže, površine 4.700 kvadratnih metara.

Hotel obuhvata 43 moderno opremljene jednokrevetne i dvokrevetne sobe, zatim ima i salu za sastanke i konferencije, igraonicu, restoran i kafe-bar.  Ima i spa sadržaje, parno kupatilo, finsku saunu, slanu sobu, bazen.

Hotel "Podrinje" kupila je firma "Long glori trejding limited" iz Hong Konga 2019. godine za 109 miliona dinara, odnosno nešto manje od jednog miliona evra.

Otvoren stadion 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio je novoizgrađeni stadion u Loznici, koji je izgrađen po najvišim UEFA standarima. Vučić je obišao novi stadion sa fudbalskom legendom Draganom Džajićem.

Vučić je obišao novi stadion sa fudbalskom legendom Draganom Džajićem. Izgradnja i opremanje lozničkog stadiona, koji ima dva nivoa tribina, koštala je oko 30 miliona evra, a stadion može da primi nešto više od 8.000 posetilaca.

Vučić je rekao da su stadion u Loznici, kao i oni u Zaječaru i Leskovcu, izgrađeni po najvišim standardima Evropske fudbalske organizacije UEFA.

Kako je rekao, otvaranje stadiona je kasnilo zato što su postojali problemi sa hibridnom travom, odnosno da se prirodni deo te trave nije "primio" kako treba, ali da je i taj problem rešen.

"UEFA je dolazila i kada god je bilo potrebno da se nešto doradi i ukazivala na to, bilo da je reč o toaletima ili boksu za gostujuće navijače. Sada su su sva tri nova stadiona u Srbiji - loznički, leskovački i zaječarski završena po najvišim standardima UEFA", istakao je Vučić.

Tanjug/Tara Radovanovic

 

Mnogo uloženo u Banju Koviljaču

Vučić je rekao da je mnogo uloženo u banju Koviljaču koja je peta posećenosti i najavio još veća ulaganja.

"Mnogo smo uložili i još moramo da ulažemo u Banju Koviljaču", naveo je Vučić. Naveo je da su najposećenije banje, na prvom mestu Vrnjačka banja i Sokobanja, zatim Lukovska i Prolom banja, pa Vrdnik i Banja Koviljača.

Istakao je da u hotelu "Podrinje" radi oko 50 ljudi, a uskoro će u fabrici Mint raditi i više od 2.000 ljudi.

"Ukupno u hotelu i fabrici radi 1.827 ljudi. Nekadašnji gigant Viskoza je nekad zapošljavala, neki kažu, 11.000 ljudi. Hvala našim kineskim prijateljima što renoviraju hotel", rekao je Vučić.

Istakao je da će i novi stadion u Loznici pomoći da počinju više ljudi da se vraćaju i u taj deo Srbije, pošto je mnogo naroda iz lozničkog i šabačkog kraja otišlo u inostanstvo.

Vučić je kazao da su već cene nekretnina oko Lagatora otišle u nebesa. Tokom obilaska domaćini su rekli predsedniku da se u Loznici gradi novi stambeni kompleks oko Lagatora.

Vučić je rekao da sada i austrijski penzioneri mogu da dođu u Banju Koviljaču na lečenje preko svog Fonda i poručio da zato moramo još da povećamo smeštajne kapacitete. Dodao je da mora da se reši i imovinsko pitanje nekadašnjeg hotela Beograd u Banji Koviljača, koji je ranije neko uzeo za male pare a nije sve završio.

Vučić će posle obići i novoizgrađeni stadion "Lagator" u Loznici. Izgradnja i opremanje lozničkog stadiona, koji ima dva nivoa tribina, koštala je oko 30 miliona evra.  Stadion može da primi nešto više od 8.000 posetilaca.

Komentari (0)

Srbija