Fudbal

Žreb za EURO 2024. godine drugog decembra u Hamburgu, Srbija verovatno u trećem šeširu

Komentari

Autor: Euronews

19/11/2023

-

18:02

Žreb za EURO 2024. godine drugog decembra u Hamburgu, Srbija verovatno u trećem šeširu
Žreb za EURO 2024. godine drugog decembra u Hamburgu, Srbija verovatno u trećem šeširu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Žreb grupa za EURO 2024. godine, koje će se igrati od 14. juna do 14. jula u 10 gradova Nemačke, biće održan drugog decembra u Hamburgu od 18.00 časova. Srbija će se nalaziti najverovatnije u trećem šeširu što znači da će verovatno imati jaku grupu. Mora Srbija da sačeka kraj kvalifikacija...

Prema propozicijama, 21 selekcija, jer će tri poslednje biti poznate posle plej-ofa Lige nacija koji 12 reprezentacija igraju od 21. do 26 marta 2024. godine, biće raspoređene u četiri jakosne grupe (šešira).

U najjačem šeširu su domaćin Nemačka, za koju se zna da će biti nosilac u Grupi A, i još pet pobednika grupa, najuspešnijih selekcija u kvalifikacijama (sigurni Portugalija, Francuska).

U drugom šeširu će biti pobednici preostalih grupa (po uspešnosti u kvalifikacijama) i najuspešnija drugoplasirana selekcija.

U trećem šeširu će biti šest drugoplasirnaih selekcija po uspešnosti u kvalifikacijama među kojima je i Srbija, a u četvrtom tri najneuspešnije drugoplasirane selekcije iz kvalifikacija plus tri pobednika plej-ofa Lige nacija.

UEFA će 10. maja saopštiti i raspored mečeva i satnice na EURO. Prema propozicijama, po završetku grupne faze, dve prvoplasirane selekcije iz svake od šest grupa, plus četiri najbolje trećeplasirane selekcije izboriće plasman u osminu finala.

Komentari (0)

Sport