Fudbal

"Orlići" bez problema sa Luksemburgom: Ratkov i Lučić pogađali za miran kraj godine

Komentari

Autor: Euronews

21/11/2023

-

20:50

"Orlići" bez problema sa Luksemburgom: Ratkov i Lučić pogađali za miran kraj godine
"Orlići" bez problema sa Luksemburgom: Ratkov i Lučić pogađali za miran kraj godine - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Nakon četiri odigrana kola, omladinska reprezentacija Srbije je imala dve pobede (Severna Irska i Azerbejdžan) i dva poraza od Engleske. Izabranici Ljubinka Drulovića su imali imperativ pobede u petom kolu kvalifikacija za Evropsko prvensto, što su i učinili. "Orlići" su bili bolji od Luksembruga 2:0 (2:0).

Mlada selekcija Srbije je sjajno otvorila meč. Imala inicijativu od prvog minuta i želela da popravi utisak nakon poraza koji su upisali pre tri dana protiv Engleske. Petar Ratkov je tako već u 13. minutu probio bedem rivala, a nešto kasnije je i izborio penal. Loptu je uzeo Vladimir Lučić i bez problema savladao protivničkog golmana sa "bele tačke" u 30. minutu.

Utakmicu je sa tribina posmatrao selektor Dragan Stojković u društvu direktora A reprezentacije Stevana Stojanovića.

U drugom poluvremenu je Srbija nastavila da napada kako bi eventualno došla do još nekog pogotka i popravila gol razliku. Ipak, lopta nije htela u gol protivnika i Luksembrug je uspeo da sačuva mrežu u drugih 45 minuta za konačnih 2:0 u Staroj Pazovi.

"Orlići" se nalaze trenutno na trećem mestu grupe F sa devet osvojenih bodova. Isto toliko ima i Engleska, ali sa utakmicom manje, dok je ubedljivo prva Ukrajina koja ima 15 bodova na pet odigranih utakmica.

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport