Fudbal

Važan meč za obe ekipe, moramo biti agresivni i fokusirani: Bahar pred bitku Crvene zvezde i Jang Bojsa za Ligu Evrope

Komentari

Autor: Euronews

27/11/2023

-

19:16

Važan meč za obe ekipe, moramo biti agresivni i fokusirani: Bahar pred bitku Crvene zvezde i Jang Bojsa za Ligu Evrope
Važan meč za obe ekipe, moramo biti agresivni i fokusirani: Bahar pred bitku Crvene zvezde i Jang Bojsa za Ligu Evrope - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri, struka, uprava i navijači Crvene zvezde ciljali su prolećnu fazu Lige šampiona pre početka elitnog takmičenja, u čiji sastav su ušli direktnim plasmanom iz Mozzart Bet Superlige Srbije, ali posle tri poraza i jednog remija ostaje im da pobedom protiv Jang Bojsa (21.00, TV Arena 1 Premium) obezbede izmeštanje u eliminacione borbe Lige Evrope.

Meč u Bernu biće okršaj timova sa jednakim brojem bodova i ambicijama, pa bi na terenu ili trebalo sve da pršti od duela, akcija, šansi... ili će i domaći i gostujući tim put do uspeha tražiti u mirnijoj i manje riskantnoj taktici. 

"Svi znaju da nas sutra očekuje važna utakmica, za obe ekipe, jer se direktno borimo za treće mesto. Moramo da budemo fokusirani i agresivni kako bi ostvarili željeni rezultat. Analizirali smo Jang Bojs, i reč je o dobroj ekipi. Pre svega su dobri na domaćem terenu, tako da moramo da budemo na nivou kako bismo ostvarili pozitivan rezultat", rekao je večeras u Švajcarskoj trener crveno-belih Barak Bahar. 

U prethodnom odmeravanju snaga dva rivala, na stadionu "Rajko Mitić" plen je podeljen na ravne časti. 

"Bila je to "luda" utakmica. Počeli smo dobro, ali ušli loše u drugo poluvreme i bili kažnjeni. Poslednjih pola sata su bili možda i najbolji za nas, računajući prethodne utakmice, i falilo nam je samo još nekoliko minuta da postignemo gol. Ipak, svaka utakmica u Ligi šampiona je drugačija, i neće biti lako sutra.". 

U međuvremenu je izraelski strušnjak sa svojim saradnicima posegao za korigovanjem dosadašnje formacije.  

"U toku reprezentativne pauze smo promenili taktiku, pa je prva ideja da budemo više agresivni uz dodatni presing. Što se tiče prethodne utakmice, drugo poluvreme je bilo nešto lošije, ali mi je bitno da su igrači sa klupe ušli sa stavom i pravim mentalitetom, te da su doprineli igri, kao i starteri"

Pitanje je utakmice kada će Endiaje ući u golgetersku formu, odnosno stalno raditi ono što se od njega očekuje. 

"Endiaje je postigao gol baš protiv Jang Bojsa. Radi naporno i trenira, uz to je pokazao kvalitet i protiv Lajpciga. Mnogo radi za ekipu i nadam se da će ući u golgetersku seriju". 

Bahar tvrdi da ne razmišlja o 13. decembru, kada će poslati igrače u drugi klinč sa liderom G grupe, braniocem evropske krune i aktuelnnim vladarom Engleske - Mančester sitijem.

"Fokus je na Jang Bojsu koji je kvalitetna ekipa. Borićemo se, bitna je ovo utakmica i za nas i za njih, ali su oni domaćini i to im je prednost. Igraju dobar presing, fleksibilni su i promenili su sistem igre u odnosu na ranije", istakao je Bahar, prema čijim rečima će tek sutra biti odlučeno da li će sveže oporavljeni Rodić i Olanjinka konkurisati za meč. 

Crvena zvezda je treća u grupi (1), Jang Bojs ima isti učinak i lošiju gol razliku (1), vrh tabele suvereno drži Siti (12), a prati ga Lajpcig (9). 

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport