Fudbal

Nema proleća u Evropi za Zvezdu, Jang Bojs surovo kaznio crveno-bele za promašaje

Komentari

Autor: Euronews

28/11/2023

-

22:53

Nema proleća u Evropi za Zvezdu, Jang Bojs surovo kaznio crveno-bele za promašaje
Nema proleća u Evropi za Zvezdu, Jang Bojs surovo kaznio crveno-bele za promašaje - Copyright Anthony Anex/Keystone via AP

veličina teksta

Aa Aa

Kraj sna o evropskom proleću za Crvenu zvezdu. Jang Bojs se revanširao za 2019. godinu, pobedio je srpskog šampiona 2:0 (2:0) i obezbedio treće mesto u Grupi G UEFA Lige šampiona (nokaut faza Lige Evrope), a crveno-belima ostavio da razmišljaju šta to nisu dobro uradili pa će i treći put Ligu šampiona završiti kao poslednjeplasirani tim u grupi. Kad se promaši šest zicera u Ligi šampiona za sat vremena, uputi 20 šuteva ka golu, onda nema sreće, ni uspeha. Utisak je jedno, rezultat je sve.

Slično kao u Atini 2019. godine, crveno-belima su igrala "dva znaka", ali su opet surovo kažnjeni na temu "efikasnost" i "slaba odbrana". Protiv Olimpijakosa su potonuli na kraju, protiv Jang Bojsa u Bernu već u prvih pola sata meča. Ni tada, ni večeras nisu bili lošiji tim, ali su platili danak nenaučenim lekcijama.

Nema odbrane, nema ni rezultata. A, pogotovo nema kada u UEFA Ligi šampiona u 25 minuita promašite tri kolosalne prilike, koje je teže nerealizovati, a za sve to budete brutalno kažnjeni iz taktičkih grešaka. Baš ovako je izgledalo prvo poluvreme na stadionu "Vankdorf" u kome je Zvezda promašivala zicere a Jang Bojs na odmor otišao sa lakih 2:0 i približio se proleću U Evropi.

Šerif Ndjaje i Osman Bukari su se propisno obrukali u Bernu. Stameni napadač je u trećem, pa petom minutu propustio dva zicera. Prvo je bio sjajno upošljen od Stamenića i sa 10 metara neometan pogodio golmana Raćopija, da bi sa tri metra, opet neometan, glavom šutirao preko prečke! 

Fudbal ne prašta, prvi prekid, taktička greška odbrane, Benito je na drugoj stativi neometan šutirao, Glazer je nogom odbio loptu pravo u telo Koste Nedeljkovića i u 8. minutu je stigla prva kazna.

Druga je došla posle nestvarnog promašaja Osmana Bukarija. Opet je Stamenič oteo loptu na sredini terena, pravovremeno uposlio napadača iz Gane koji je hitao sam ka Raćopiju. I kad je trebalo da reši situaciju "jedan na jedan", dao je predug for i poklonio loptu golmanu Jang Bojsa. No koment. Da igrači Zvezde brojne golove primaju zbog diskomunikacije viđeno je u 29. minutu. Niko nije izašao na beka Bluma, on je šuitirao sa 15 metara, Glazer je mogao i bolje, ali nije. 

Zvezda je bila na konopcima u Salcburgu, ali je uspela da stigne do izjendačenja. Međutim, u Bernu nije bilo El Fardu Bena, ali je bilo šansi na pretek. Samo u pet minuta Zvezda je propustila tri zicera! Hvang je pogodio stativu, Mijatović sa 10 metara ceo gol, a Kraso je mogao da bira kako će zatresti mrežu i pogodio je Raćopija! Ne može se do rezultata u Ligi šampiona kada se za sat vremena promaši šest vcelikih prilika.

Kada je Jang Bojs preživeo uraganske napade, spustio je tempo igre i do kraja meča je uspeo da održi pobedu koja ga vodi u nokaut fazu Lige Evrope.

Uživo, Jang Bojs - Crvena zvezda 2:0

Drugo poluvreme

Kraj meča, pobeda Jang Bojsa

90. minut: Još tri minuta nadoknade

83. minut: Gase se nade Zvezde, ostali su gosti bez energije iako je Hvangov pokušaj Raćopi izbvacio u korner.

75. minut: Šansa Mijatovića i zna se .- promašaj. Odličan centaršut Rodića i ponovo mladi napadač ne trese mrežu.

73. minut: Zvezda čini sve da se vrati u meč, a Jang Bojs je preko Nsamea propustio priliku da osigura trijumf.

63. minut: Zvezda samo uvećava broj promašaja. Bukari je ostavio Krasou da bira kako će dati pogodak, a on je pogodio Raćopija...

62. minut: Novi zicer promašuje Zvezda, Mijatović je sa 10 metara šutirao pored gola. Bukari je sjajno prošao, dodao do mladog napadača, ali opet nema pogotka. Peta velika prilika koja je propuštena.

57. minut: Hvang pogađa stativu. Nema sreće gost, Hvang je iskosa sa leve strane iznenadio Raćopija, ali je lopta pogodila samo okvir gola.

48. minut: dobar napad Zvezde, Rodić je odlčično centrirao sa leve strane, a Mijatović nije sa pet metara uspeo da zahvati loptu.

Počeo je drugi deo meča, Jovan Mijatović je u igri umesto Šerifa Ndjajea, a Koli je u timu domaćina zamenio Maleša.

Prvo poluvreme

Kraj prvog dela, Jang Bojs vodi 2:0.

45. minut: Mirko Ivanić je šutirao sa 16 metara, ali je bio izblikiran. Lopta se odbila u korner. Iz njega nije bilo opasnosti.

40. minut: Zvezdu je presekao drugi gol, domaćin igra sigurno, propustio je dve prilike da uveća prednost. Nsame je šutirao preko gola.

29. minut: GOOOL! Vodi Jang Bojs 2:0, strelac Blum. Opet je Zvezda kažnjena za promašaj, niko nije izašao na Bluma, on je šutirao, a Glazer nije uspeo da zaustavi udarac. Brutalna kazna za srpski tim.

24. minut: Kakva prilika za Zvezdu! Osman Bukari je krenuo sam prema Raćopiju, ali dao je predug for i upropastio kolosalnu priliku!

21. minut: Zvezda rizikuje u igri, ostavlja mnogo prostora za kontgre domaćina. Elia je pretrčao Rodića, dopbro centrirao, ali je Nsame u padu šutirao preko prečke.

15. minut: Otvoreno se igra na obe strane, Zvezda se trudi da nadomesti minus, ali odbrana Jang Bojsa se stabilizovala. 

8. minut: GOOOL! Vodi Jang Bojs 1:0, strelac Kosta Nedeljković (autogol). Posle kornera sa leve strane, Benito je sa druge stative šutirao, Glazer je odbranio nogom, ali je pogodio Kostu Nedeljkovića i lopta je završila u mreži.

6. minut: Odličan početak Zvezde, posle dva zicera Ndjajea, Osman Bukari je prošao po desnoj strani, pokušpao je iskosa da matira Raćopija kao u Beogradu, ali je lopta prohujala iznad prečke.

5. minut: Novi veliki promašaj Ndjajea. Hvang je centrirao na drugi stativu, a napadač Zvezde je sa nekoliko metara promašio gol!

3. minut: Veliki zicer je propustio Šerif Ndjaje. Golman Raćopi je loše ispucao loptu, Stamenić je glavom uposlio napadača Zvezde koji je sa 10 metara pogodio samo golmana Jang Bojsa.

Počeo je meč na "Vankdorf" stadionu, Jang Bojs i Crvena zvezda u duel ulaze sa željom da pobede i obezbede treće mesto u Grupi "G", odnosno plej-of šesnaestine finala Lige Evrope. Crveno-bele bodri preko tri hiljade navijača.

Proleće u Evropi staju i za Jang Bojs i za Crvenu zvezdu u 90 minuta bitke u Bernu. Posle remija u Beogradu (2:2), pobednik meča petog kola Grupe "G" Lige šampiona "nosi sve", obezbeđuje treće mesto i plasman u nokaut fazu Lige Evrope, poraženom ne ostaje ništa sem glavobolje. 

Remi će samo produžiti ovu sagu koja se razrešiti u poslednjem kolu gde Švajcarci gostuju Lajpicu, dok srpski šampion dočekuje najbolji tim Evrope - Mančester siti. Ukoliko bi Jang Bojs i Zvezda završili sa istim brojem bodova, odlučicvala bi ukupna gol razlika. A, ona je u ovom času na strani srpskog šampiona (minus pet/minus 7).

 

Jang Bojs - Crvena zvezda 2:0

Stadion: "Vankdorf".
Sudija: Dani Mekeli (Holandija).
Strelci: Nedeljković (autogol) u 8, Blum u 29. minutu.

JANG BOJS: Raćopi - Blum, Kamara, Benito, Garsija - Maleš (od 46. Koli), Nijase, Monteiro (od 74. Čaiva) - Elia, Nsame (od 74. Ganvula), Ugrinić.

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Nedeljković, Điga, Dragović, Rodić - Mijailović (od 83. Katai), Stamenić (od 58. Lučić), Hvang (od 90. Kanga) - Bukari, Ndjaje (od 46. Mijatović), Ivanić (od 58. Kraso).

UEFA Liga šampiona, peto kolo

Grupa G

Jang Bojs - Crvena zvezda 2:0 (2:0)
/Nedeljković 8 a.g., Blum 29/

Mančester siti - RB Lajpcig 3:2 (0:2)
/Haland 55, Foden 70, Alvarez 87 - Openda 13, 34/

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport