Fudbal

Sjajni omladinci Partizana u plej-ofu osmine finala Omladinske Lige šampiona

Komentari

Autor: Euronews

28/11/2023

-

19:58

Sjajni omladinci Partizana u plej-ofu osmine finala Omladinske Lige šampiona
Partizan omladinci - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Srbija ima ekipu u nokaut fazi UEFA Lige šampiona! Omladinci Partizana su maestralnom partijom nadoklnadili 0:2 iz Moldavije, deklasirali su Šerif 5:2 (3:0) i plasirali se u plej-of osmine finala Omladinske lige šampiona. Kao jedan od osam najboljih u Ligi šampiona (staza šampiona), srpski šampion će za rivala u plej-ofu osmine finala na žrebu imati jedan od osam drugoplasiranih ekipa iz Lige šampiona (regularna faza).

Omladinci Partizana ušli su fajterski u meč jer im je to nalagao i rezultat iz prvog meča (0:2). Napali su iz svih oružja, plesali su Humskoj potvrđujući da su bolji rival. Golman Dumenko je zaustavio odličan šut Ognjena Ugrešića, isti igrač je koji minut kasnije propustio još jednu priliku, da bi posle serije kornera domaćin za dva minuta anulirao prednost šampiona Moldavije. 

Oporavljevi Dušan Jovanović je u 24. minutu iskoristio dodavanje u prostor veoma raspoloženog Ugrešića, da bi minut kasnije Nemanja Trifunović valorizovao pas Mirčetića, "zalomio" je rivala i poslao loptu u mrežu za 2:0 posle 25 minuta igre.

Tek posle pola sata gosti iz Moldavije su imali ofanzivan napad, ali je golman Radulaški odbranio udarac Bocana. Međutim, crno-beli nisu odustajali od napadačke igre, na asistenciju levog beka Ćelića sjajni napadač Dušan Jovanović se dobro zagradio, "okrenuo" rivala i levicom upisao drugi pogodak za velikih 3:0 u 34. minutu.

Trener Nenad Stojaković je i pre meča verovao u kvalitet igrača koje ima, samo je trebalo izdržati u ovom ritmu i drugih 45 minuta i overiti plasman. Kada je prošao desetominutni pritisak gostiju uz dve odbrane Radulaškog, crno-beli su uspostvaili kontrolu meča i nastavili tamo gde su stali u prvom delu. Bogdan Mirčetić je na pas Jovanovića pčovisio na 4:0 u 65. minutu, a  odlčični krilni igrač Nemanja Trifunović je drugim pogotkom u 73. minutu potpisao prolaz srpskog prvaka u plej-of osmine finala Lige šampiona. Opustili su se crno-beli u finišu, Artjom Dijinari je je sa dva pogotka u 80. i trećem minutu nadoknade ublažio poraz Šerifa, ali nije promenbio ime ukupnog pobednika.

Partizan je igrao u sastavu: Radulaški - Janković, Roganović, Dragojević (od 51. P. Petrović), Ćelić - Stjepanović, Ugrešić, Alilović - Trifunović (od 75. M. Petrović), Mirčetić - Jovanović.

Komentari (0)

Sport