Fudbal

Tinja nada, pokušaćemo da završimo kao treći u grupi: Žarko Lazetić ne dozvoljava da se TSC "otpiše" iz Evrope

Komentari

Autor: Euronews

29/11/2023

-

21:53

Tinja nada, pokušaćemo da završimo kao treći u grupi: Žarko Lazetić ne dozvoljava da se TSC "otpiše" iz Evrope
Žarko Lazetić - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

S jednim bodom osvojenim u četiri kola, fudbaleri TSC-a nalaze se na začelju tabele A grupe Lige Evrope i bez šansi su da i na proleće igraju isto takmičenje, ali im zato nisu potonule sve lađe u plovidbi ka trećem mestu i prestrojavanju u nokaut rundu Lige konferencije. Da bi ostali iznad površine vode potrebno je da sutra iznenade Vest Hem u Bačkoj Topoli (18.45, TV Arena Premium 1).

Kao što su to učinili u Londonu, kada su na terenu pobednika prošlog izdanja LK, na svojoj istorijskoj premijeri u nekom UEFA takmičenju, vođstvom u 47. minutu šokirali domaćina. Pre nego što im je ovaj žestoko uzvratio. 

"Tinja nada, nadamo se i dokle god ima bilo kakve šanse pokušaćemo da ostvarimo što bolji plasman i da završimo kao treći u grupi. Koliko je to moguće - videćemo. Daćemo sve od sebe da svaka utakmica bude takmičarska, verujemo da ćemo već sutra pokušati da se približimo tome i da poslednja utakmica u Grčkoj odlučuje o tome da li ćemo prezimeti u Evropi. Očekivanja su uvek najveća moguća, bez obzira na protivnika, tako se i pripremamo. Imamo iskustvo prve utakmice sa Vest Hemom gde smo bili dosta dobri defanzivno i uspevali dobro da pariramo. Sa samopouzdnjem iz poslednje utakmice i zbog onoga što vidim na treninzima, verujem da će igrači biti dosta bolji i sa loptom i da ćemo biti opasniji kada je u našem posedu. Bitno je da produžimo vreme uspešnog takmičenja sa njima, u gostima smo bili vrlo dobri više od 60 minuta, ako sada to ode na 80 ili 90 možda bude i bolji rezultat", rekao je trener Žarko Lazetić na konferenciji za medije uoči utakmice petog kola Lige Evrope.

Generalno, mladi stručnjak nije nezadovoljan fudbalom prikazanim na međunarodnoj sceni, pogotovo što se taj rast osetio u domaćem prvenstvu, gde je aktuelni viceprvak Srbije, recimo, u prošlom kolu "razbio" liderski Partizan, a pre toga uzeo bod braniocu titule, Crvenoj zvezdi. 

"Dodao bih bodove nama i promenio rezultat na nekim utakmica, bile bi sve pobede i onda bismo bili prezadovoljni. Kompleksno je, svodićemo račune kada prođu još ove dve utakmice. Sa kakvim se mi ekipama takmičimo u grupi, evo kada pogledate Darmštat ima najmanji budžet u Nemačkoj ali veći od nas osam puta, pa hajde da vidimo gde je Frajburg, izgubili smo 5:0 i to je onda katastrofa. Ja sam generalno zadovoljan svime sem tih pola sata u Frajburgu, gde smo potonuli zbog rezultata. Sve ostale utakmice smo dobro parirali, momci su bili na maksimumu, ostali smo svoji, meni je važno da smo bili dosledni i u tome istrajali. U odnosu na Bragu smo napravili veliki napredak na svim utakmicama, čak i protiv Frajburga. Nama je to bila sedma utakmica u tri nedelje, i to je sigurno jedan od razloga za takav rezultat. Klubovi sa kojima igramo i način na koji smo igrali, i kako su se igrači predstavili, svako ko je navijač TSC može da bude zadovoljan. Nama su te utakmice pomogle da izgledamo onako protiv Partizana i Vojvodine, mi se još uvek navikavamo na ritam i intenzitet koji se igra u Evropi. Ocena je za sada prelazna, a verujem da će biti još bolja i da će biti bolji utisak, ako uspemo u ove dve utakmice da iskoričamo u tom smislu". 

Bez obzira na to što "čekićari" dolaze iz Premijer lige, trener TSC-a kaže da će njegovi igrači probati da nametnu svoj fudbal. Odnosno, suprotstaviti im se bez strahopoštovanja. 

"U sklopu ideje igre je i da se branimo i da napadamo. Nismo svesno bili opredeljeni u Londonu da budemo niže, takva ekipa vam se nametne pa se bavimo onda time kada smo nisko. Nama je cilj da se mi nametnemo i pokušamo da vodimo igru. Zavisi često od protivnika, posebno kada je to Vest Hem i Lukas Paketa. Pitaće se i oni dosta, nama će biti ideja da izađemo visoko i da sa loptom kontrolišemo igru, imamo i plan kako da ih ugrozimo. Moraćemo da budemo perfektni u nekim fazama kao u Londonu, još da prekide branimo perfektno i biće bolji rezultat", poruka je Lazetića. 

Komentari (0)

Sport