Fudbal

Čukarički protiv Ferencvaroša želi prve bodove u Ligi konferencije

Komentari

Autor: Euronews

29/11/2023

-

22:03

Čukarički protiv Ferencvaroša želi prve bodove u Ligi konferencije
Čukarički protiv Ferencvaroša želi prve bodove u Ligi konferencije - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Čukaričkog izgubili su sve četiri utakmice Lige konferencije, ali veruju da bi ta loša praksa mogla da se promeni u petom kolu F grupe, kada u Leskovac stiže Ferencvaroš (21.00, TV Arena 1 Premium). 

Mađarski tim je pre dva meseca slavio sa 2:1 na svom terenu, a ekipa srpskog trenera Dejana Stankovića i u ovaj susret ulazi kao favorit, mada je u međuvremenu značajno pokvarila formu.

"Za nas u Čukaričkom je sve ovo novo. Možda rezultati nisu onakvi kakve mi i javnost želimo, ali mi zaista dajemo sve od sebe. Da li je to dovoljno? Bodovno nije, nemamo rezultat koji želimo, ali verujemo da možemo bolje. U nekoliko mečeva u Evropi smo bili dobar, jak, kompetitivan rival. Imali smo i naše šanse, nismo ih iskoristili, ali nije promašio samo onaj ko nikad nije šutnuo", tako glasi osvrt na blisku evropsku prošlost Nikole Stankovića.

Vezista beogradskog kluba nada se da bi sledećih 90 minuta mogli da budu rezultatska prekretnica u Evropi ove sezone.  

"Želimo da probamo, da ovoga puta koristimo šanse, nadam se da će ovoga puta biti dovoljno za bodove u Evropi. Izaći ćemo na teren sa mnogo želje, snage i volje da osvojimo bodove, fudbal se zbog toga i igra. A da je lako, verujte da nije, posebno protiv ovako teških rivala". 

Mladi igrač sredine terena ima posebne reči hvale za šefa stručnog štaba gostiju iz Budimpešte, ali i za bivšeg napadača Crvene zvezde u špicu Ferencvaroša. 

"Dejan Stanković je važna figura u mom životu, on me je prebacio u prvi tim Crvene zvezde. Legenda je srpskog fudbala i neko ko je pun strasti i želje za pobedom. Isto to mogu da kažem i za Aleksandra Pešića. Oni kao stariji su sjajno prihvatili nas mlađe, nikad nisu 'dali na nas'. I za to im skidam kapu. Rade veoma dobro i u Ferencvarošu, videli smo kako su nas pobedili u Budimpešti, preokretom posle našeg vođstva. U seriji su lošijih rezultata, a nadamo se da se to neće promeniti u Leskovcu. Mi idemo na pobedu, u Budimpešti nam je nedostajalo malo koncentracije u bitnom delu meča, sada želimo da to ispravimo i da upišemo bodove", rekao je Stanković na kraju priče za sajt sedmoplasiranog kluba Mozzart Bet Superlige i mlade reprezentacija Srbije. 

Standings provided by Sofascore

Komentari (0)

Sport