Fudbal

Bilo bi nam lakše da su navijači tu, ali nema predaje: Igor Duljaj najavljuje veliku borbu u 171. derbiju

Komentari

Autor: Euronews

19/12/2023

-

12:47

Bilo bi nam lakše da su navijači tu, ali nema predaje: Igor Duljaj najavljuje veliku borbu u 171. derbiju
Bilo bi nam lakše da su navijači tu, ali nema predaje: Igor Duljaj najavljuje veliku borbu u 171. derbiju - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Tokom cele jesenje polusezone u Mozzart Bet Superligi fudbaleri Partizana su bili u bodovnoj prednosti nad Crvenom zvezdom aktuelni šampion je uspeo da ih stigne, a u 171. "večitom derbiju" jedan tim ima priliku da na pauzu u šampionatu ode sa tri boda viška.

U Crvenoj zvezdi su uvereni da će to biti oni, Osman Bukari je čak najavio da će to biti sa tri ili četiri gola razlike, a s druge strane, trener Partizana, Igor Duljaj veruje da njegovi igrači mogu da vrate kapital koji su izgubili na poslednje tri utakmice.

"Bukari je iskusan igrač i apsolutno je sportski i fudbalski to što veruje da mogu da nas pobede sa velikom razlikom. Mi se nadamo da ćemo sutra na našem stadionu biti pošteni prema sebi i obavezama, a pred svoje igrače nisam opteretio imperativom pobede. Ne, od njih samo tražim da budu borbeni i maksimalno fokusirani, sve drugo nije bitno", rekao je Duljaj i dodao:

"Moji igrači su motivisani, neki od njih nikada nisu igrali derbi i žele da osete tu atmosferu kakvu su videli na košarkaškim utakmicama. Svi mi znamo da je stav naših najvatrenijih navijača sa južne tribine takav da sutra neće biti na stadionu i ja to poštujem, jer cenim ljude koji imaju stav i njega se drže, ali imaćemo mi podršku sa istočne tribine. Borimo se za Partizan i treba da budemo pravi".

Strateg crno-belih je naglasio da u duelu protiv Crvene zvezde neće moći da računa na Frenka Kanutea, a još nekoliko igrača je pod znakom pitanja.

"Kanute je povređen i on sigurno neće biti na terenu. Jutros su me obavestila dvojica igrača da su dobila temperaturu i videćemo da li će oni moći da nam pomognu sutra, ali ne bih želeo da ih imenuje. Želim da onaj ko izađe na teren bude maksimalno spreman i odgovori svim zadacima. Derbi je takav meč u kojem može da odluči jedan detalj, a Zvezda u svojim redovima ima nekoliko pojedinaca koji su kadri da promene tok meča, među kojima je i Aleksandar Katai, tako da moramo biti fokusirani", rekao je Duljaj.

Kapiten Svetozar Marković je takođe potvrdio da ima veliki motiv da u duelu protiv najvećeg rivala on i njegovi saigrači pruže partiju kao u većem delu sezone.

"Očekujem kvalitetnu utakmiuc, dobar meč i verujem da ćemo mi biti pravi. Svako od nas voli da igra ovakve mečeve i verujem da će navijači sutra moći da uživaju", naglaiso je Marković.

Podsećanja radi, meč odloženog 9. kola Mozzart Bet Superlige je na programu u sredu od 18.00 časova na stadionu Partizana uz direktan prenos na kanalu TV Arena 1 Premium, a u 16.30 počinje specijalna studijska emisija posvećena najvećem meču srpskog fudbala.

Komentari (0)

Sport