Fudbal

"Građani" u finalu Svetskog klupskog prvenstva: Šampion Azije nemoćan, za titulu protiv Fluminensea!

Komentari

Autor: Euronews

19/12/2023

-

21:25

"Građani" u finalu Svetskog klupskog prvenstva: Šampion Azije nemoćan, za titulu protiv Fluminensea!
"Građani" u finalu Svetskog klupskog prvenstva: Šampion Azije nemoćan, za titulu protiv Fluminensea! - Copyright Tanjug/AP Photo/Dave Thompson, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Mančester sitija opravdali su ulogu favorita protiv azijskog šampiona, tima Urave Reds i plasirali se u finale Svetskog klupskog prvenstva, gde će se za titulu najbolje ekipe planete boriti protiv Fluminensea - 3:0 (1:0).

Iako su "građani" imali daleko veću inicijativu (74 odsto posed), kao i veći šuteva na gol (25:1), otpor živalog azijskog šampiona slomili su tek u finišu poluvremena. I to nakon što je defanzivac Urave Hoibraten postigao auto-gol. U nastavku usledilo je bolje izdanje izabranika Pepa Gvardiole, ali su se opet mučili sa realizacijom. Urava se organizovano branila. Međutim..

Samo dve prilike Sitija u roku od sedam minuta, bile su dovoljne engleskoj ekipi da stekne osetniju prednost. Najpre je Kovačić posle odlične asistencije Vokera iz kontre postigao gol za 2:0, da bi u 59. minutu Silva postavio, ispostaviće se, konačan rezultat.

Urava će se tako za treće mesto na svetu boriti sa Al Ahlijem, dok će Mančester siti odmeriti snage sa Fluminenseom. Obe utakmice na programu su u petak i možete ih pratiti u direktnom prenosu na kanalima Arene sport.

Komentari (0)

Sport