Fudbal

Zvezdan Terzić ozvaničio odlazak Baraka Bahara i potvrdio dolazak Vladana Milojevića: Trenerska rokada u Crvenoj zvezdi

Komentari

Autor: Euronews

21/12/2023

-

14:00

Zvezdan Terzić ozvaničio odlazak Baraka Bahara i potvrdio dolazak Vladana Milojevića: Trenerska rokada u Crvenoj zvezdi
Zvezdan Terzić - Copyright FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Dan posle poraza u 171. "večitom derbiju", generalni direktor FK Crvena zvezda, Zvezdan Terzić, izašao je pred medije i odmah potvrdio prevremeni razlaz sa trenerom Barakom Baharom i vrlo izvesni povratak Vladana Milojevića. 

Pre meča u Humskoj znalo se da bi gubitak bodova i jesenje titule mogao Izraelca koštati posla u stručnom štabu srpskog kluba sa najviše trofeja, jer su uprava i navijači već neko vreme nezadovoljni njegovim radom i rezultatima istog, pa je odmah posle završetka utakmice bilo jasno da je bivši. Samo je trebalo sačekati da se klub oglasi. 

"Uvek na kraju polusezone se okupimo da napravimo retrospektivu perioda iza nas. Nismo ispunili ciljeve, moram da se izvinim zvezdaškom javnosti jer smo očekivali, isto kao i oni, više. Epilog svega je sporazumni rastanak sa Baharom, takav je posao, kada nema rezultata prvi strada trener", počeo je priču čelnik srpskog prvaka. 

U nastavku monologa imao je potrebu da istakne da je Bahar bolji stručnjak od rezultata ostvarenih na klupi bivšeg šampiona Evrope i sveta. Kao i da demantuje da će Baharu pripasti ogromno obeštećenje. 

"Moram da mu se zahvalim, uradio je dobre stvari za šest meseci, rastajemo se kao prijatelji i prekinuo bih spekulacije da će advokati imati pune ruke posla, da su ogromni penali... Ugovor je jasan, tri godine ga je imao, ali nije hteo da uzima pare koje nije zaradio. Novi klub će ubrzo naći.

Radi se o odličnom treneru, da bude osveženje i napravi iskorak u Evropi. Odličan je čovek, neke stvari se nisu poklopile od euforije zahvaćene u avgustu. Ušli smo u krizu, nismo mogli da se izvučemo... Pre mesec dana smo pričali, sam je svestan da nije smeo da dozvoli da završi jesen kao drugi sa ovim timom.

Baraku se svelo u dve utakmice, u Bernu i protiv Partizana. U obe utakmice Zvezda je zaslužila da pobedi, nije i sada je uzalud pričati o statistici. Trebalo bi čestitati Partizanu i Jang Bojsu, nama ostaje žal što nismo bolju igru materijalizovali"... 

 

 

Prema Terzićevim rečima, čovek koji je sa Makabijem iz Haife jednog leta ostavio Crvenu zvezdu bez grupne faze Lige šampiona nije nerealan u sagledavanju svog učinka od dolaska u Ljutice Bogdana. 

"Bahar je i sam svestan da sa ovim kvalitetom igrača nije smeo da dozvoli, pre svega, u domaćem takmičenju da jesen završi kao drugi. Ostaje žal što nismo materijalizovali bolju igru, jer da jesmo, bili bismo trećeplasirana ekipa u Ligi šampiona i pobedili bismo Partizan". 

Čaršija već neko vreme zna da je Vladan Milojević jedini logični naslednik Bahara, pogotovo od trenutka kada je osvajač više titula i "autor" dva plasmana u Ligu šampiona, te jednog proleća u Ligi Evrope, nedavno podneo ostavku u Apolonu sa Kipra. 

"Jeste, Vladan Milojević je jedini kandidat. Danas ćemo imati sastanak sa agentom i sve ide u pravcu da će Vladan Milojević sutra u 13 časova biti promovisan na čelu Zvezde. Da je Bahar juče pobedio, ostao bi u klubu. Sutra u 13 časova promovisaćemo novog šefa stručnog štaba".

 

 

Kako je Terzić lično zalegao za dovođenje Bahara i dao mu puno poverenje po dolasku mnoge je zanimalo da li se oseća odgovornim za učinak Izraelca, ali je iskusni fudbalski radnik preduhitrio takvo novinarsko pitanje. 

"Želim da preuzmem krivicu, ja sam birao moje saradnike, tako je i u slučaju Bahara. Prihvatam krivicu zbog svega što se desilo u klubu. To sam vam i rekao. Ne verujem da je to izgovorio nijedan generalni direktor na svetu. Prvi put kada Zvezda ne bude šampion, podneću ostavku. Nešto nije funkcionisalo u prvom delu sezone i preuzeću odgovornost".

Terzić je imao potrebu i da podseti javnost u kakvom stanju je zatekao klub kada je došao u njegovu upravu. 

"Zvezda je bila klub pred raspadom, bankrotom, 2014. godine. Predlagalo se da se ode u stečaj, tako da, imam nekada osećaj kao da su se neki probudili iz zimskog sna, pa kažu "Endiaje". A ja im odgovorim sedam titula, 260 miliona prihoda, stabilnost, uspešan prolazak UEFA monitoringa... Vrednost igrača od 72 miliona, i za to sam zaslužan. Kao što sam kriv za neuspeh", zaključio je Terzić. Da

Komentari (0)

Sport