Fudbal

Uručene "Zlatne lopte" FSS: Spuštena zavesa na veoma uspešnu 2023. godinu

Komentari

Autor: Euronews

29/12/2023

-

13:11

Uručene "Zlatne lopte" FSS: Spuštena zavesa na veoma uspešnu 2023. godinu
Uručene "Zlatne lopte" FSS: Spuštena zavesa na veoma uspešnu 2023. godinu - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentativka Srbije, Violeta Slović, selektor muškog nacionalnog tima, Dragan Stojković i njegov najbolji napadač Aleksandar Mitrović zvanično su proglašeni za najbolje u 2023. godini u izboru Fudbalskog saveza Srbije.

Svečana ceremonija uručenja priznanja bila je održana u Kristalnoj dvorani beogradskog hotela "Hajat", gde su bili prisustni mnogi fudbalski radnici, selektori raznih nacionalnih timova, a prisutnima se prvo obratio predsendik FSS, Dragan Džajić.

"Za nama je godina na koju smo čekali više od dve decenije, budući da se Srbija nakon 24 godina vraća na Evropsko prvenstvo i hvala igračima, selektoru Draganu Stojkoviću i članovimaa njegovog stručnog štaba. Srbija može i mora biti stalni učesnik velikih takmičenja, jer u fudbalu ne postoji juče, već samo danas i sutra. Rekao sam na početku mandata da smo kao fudbalska Vlada postavili visoke ciljeve, a jedan od njih je infrastruktura, a mi smo ove godine dobili tri nova stadiona. Hvala državi na pomoći i ovo je tek početak infrastrukturne revolucije, jer sad na red dolaze Kragujevac, Novi Sad i Beogad, gde se gradi nacionalni stadion", poručio je Džajić.

Nagradu najboljoj fudbalerki Srbije, Violeti Slović, priznanje je uručio direktor sportskog sektora FSS, Miroslav Tanjga, a ona se prisutnima obratila rečima:

"Uspeh je kad radite ono što volite, a to je proizvod sreće. Danas ne bih bila ovde da nisam imala ljude oko sebe da mi pomognu da drugi put dobijem ovom priznanje, Hvala mom klubu Spartaku, prijateljima, trenerima i porodici, koji su mi dali znanje, energiju i motiv da budem među odabranima. Posebno sam srećan što nikada nisam napuštala svoju zemlju i što sam celu karijeru provela u Srbiji. Hvala Fudbalskom savezu Sbije na ovoj nagradi koja će mi biti podstrek da radim još više i bolje u promovisanju fudbala, a verujem da će nas Dragan Stojković i Aleksandar Mitrović obradovati sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj i da će nam biti uzori da tim stopama krenemo i mi", rekla je Violeta Slović kojoj je ovo druga "Zlatna lopta" u karijeri.

Najbolji strelac reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović nije mogao da bude prisutan zbog obaveza u klubu, pa se prisutnima obratio u snimljenoj video poruci.

"Zbog klupskih obaveza ne mogu da budem sa vama, ali hvala svima koji su glasali za mene. Ovo je treći put da sam dobio ovo veliko priznanje i to mi predstavlja veliku čast. jer znamo ko je sve pre mene osvajao 'Zlantu loptu'. Hvala porodici i prijateljima, selektoru, saigračima i svima u Savezu koji su se trudili da mi imamo maksimalne uslove i predstavljamo zemlju na najbolji mogući način. Ovo je bila uspešna godina i nadam se da će sledeća biti još uspešnija", poručio je Mitrović čiji je otac Ivica primio priznanje umesto njega.

Mitroviću je ovo treći put u poslednjih pet godina da je dobio ovo prestižno priznanje, a jednu nagradu više dobio je selektor Dragan Stojković koji je nagrađivan i u 2016, 2021 i  2022. godini.

"Ovo priznanje ima posebnu važnost za mene, ali i dodatnu obavezu da nastavim da se trudim da budem uspešan i našu reprezentacuju predstavjam najbolje što mogu i nemojte imate dilemu da li ću to nastaviti da radimm najbolje što mogu. U martu sam sa novim rudkovodstvom Saveza seo za sto i usaglasili smo se da je cilj svih ciljeva i prioritet svih prioriteta plasman an Evropskoprvenstvo i tu tome smo uspeli. Hvala svima u Savezu na podršci koju imamo, kao i mojoj porodici koja je uvek uz mene i mom stručnom štabu i svim onim ljudima koji su brinuli o zdravlju naših igrača. Hvala i fudbalskoj Srbiji koja je verovala da možemo da uspemo i ovaj plasman na EURO je svojevrstan poklon njima", rekao je Stojković i za kraj poručio:

"Daćemo sve od sebe da u Nemačkoj budemo najbolji što možemo, a navijačima da se vidimo na ovom takmičenju".

Komentari (0)

Sport