Fudbal

Arabiju trese "slučaj Benzema": Francuz napustio Džedu i doneo glavobolju Al Itihadu

Komentari

Autor: Euronews

30/12/2023

-

15:04

Arabiju trese "slučaj Benzema": Francuz napustio Džedu i doneo glavobolju Al Itihadu
Benzema - Copyright FC Al Ittihad printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Saudijsku Arabiju potresao je "slučaj Benzema". Posle žestokih kritika, koje su usledile posle poraza od Al Nasra, Karim Benzema je napustio Džedu i kako mediji prenose još uvek se ne zna hoće li se uopšte i vraćati. Karim nije trenirao u četvratk i petak, ne bi igrao danas protiv Al Taia da meč zbog velikih kiša nije otkazan i novi zakazan za 3. januar.

Al Itihad je pre šest meseci doveo francuskog golgetera iz Real Madrida kako bi potvrdio primat u Saudijskoj Arabiji i pokušao da osvoji Azijsku Ligu šampiona. Obećavajući početak ubrzo se pretvorio u noćnu moru i za klub i za igrača koji je bio nezadovoljan trenerom Nunom Espiritom Santom. U tom konfliktu klub je stao uz igrača koga plaćaju 100 miliona evrav godišnje, ali ni pod Marselom Galjardom rezultati se nisu popravili.

 

 

Šampion je nastavio da posrće, ubeležena su tri vezana poraza u šampionatu (Damak, Al Rid, Al Nasr), a poslednji od Kristijana Ronalda (2:5) doneo je i proteste navijača. I to usmerene ka Karimu Benzemi.

Francuzu se to nije svidelo, ugasio je sve društvene mreže, izolovao se i onda odlučio, bez nekog značajnog razloga, kako pišu mediji, da napusti Džedu. Kako će reagovati Al Itihad ostaje da se vidi, ali siguirno je da "slučaj Benzema" i dalje postoji i da urušava ambicije kluba.

Benzema je u 20 mečeva ove sezone u dresu Al Itihada postigao 12 golova uz pet asistencija, ali trenutno šesto mesto u PRO ligi Saudijske Arabije i 25 bodova manje od lidera Al Hilala nikoga ne zadovoljava u Džedi.

Komentari (0)

Sport