Fudbal

Partizan počeo pripreme, Kralj o prelaznom roku: Saldanja nije na prodaju sem ako ne dođe ponuda koja se "ne odbija"

Komentari

Autor: Euronews

10/01/2024

-

10:43

Partizan počeo pripreme, Kralj o prelaznom roku: Saldanja nije na prodaju sem ako ne dođe ponuda koja se "ne odbija"
Kralj i Saldanja - Copyright FK Partizan

veličina teksta

Aa Aa

Fudbaleri Partizana započeli su danas u 10 časova pripreme za drugi deo sezone, a prisutnim medijama, pored igrača, obratio se i sportski direktor Ivica Kralj. 

Priča se uglavnom sa njim svodi na prelazni rok.

"Smatram da neće biti nekih preteranih aktivnosti. Letos smo doveli 11 pojačanja. Sada će biti dopunske selekcije, jednog ili dvojice igrača. Neće biti puno dolazaka. Mi smo napravili analizu prethodnog dela, prethodnih šest  meseci. Trener je izneo svoj stav gde bi trebalo da se pojačamo, bočno i krilni napadač. Letos smo napravili ozbiljan prelazni rok i sada bi bilo preterano da dovedemo više od jednog ili dvojice igrača", istakao je Kralj.

Ponovio je svoju želju da svi ostanu na okupu, ali da uvek postoji mogućnost da neko ode.

"Postoji mogućnost da neko ode, ali, mislim niko od ovih koji su došli pre šest meseci. Mi svakodnevno radimo, skautiramo, gledamo igrače. Ima mnogo njih koji su interesantni Partizanu, a koliko možemo sebi da priuštimo, to ćemo videti. Imamo kvalitetne igrače iz omladinske škole i to bi trebalo da bude baza za budućnost".

Glavna tema je Mateus Saldanja i ponude koje svakodnevno stižu za njega u Humsku.

"Kako sada stvari stoje, Saldanja nije na prodaju. To je bitan igrač za nas i odluka kluba je da on ostane. On ostaje u Partizanu. Jedino, ako dođe neka ponuda koja ne može da se odbije, ali on ostaje u klubu za sada. "Nepristojene" ponude nemamo. Da ne pričamo o tome. Ali, ako bude, to je pitanje za generalnog direktora".

Omladinci Partizana su zablistali ove sezone u UEFA Ligi šampiona i preporučili se prvom timu.

" U školi imamo veliki broj mladih igrača koji mogu da budu konkurentni u ovom momentu. Sa nama će krenuti, 7, 8 igrača iz omladinske škole, što je dokaz da ima kvalitetnih igrača. Ta naša škola je prioritet"

Kratko je prokomentarisao i poziciju na tabeli.

"Imali smo  plus šest, završili samo sa bodom prendosti. Razlika je mogla da bude i veća, ali kada se podvuće crta, moramo biti zadovoljni. Očekuju nas veliki iazovi, moramo da budemo spremni, da razmišljamo o sportu i sportskim stvarima. U tom smeru bi trebalo da idemo", zaključio je Kralj.

Na spisku igrača su: Aleksandar Jovanović, Nemanja Stevanović, Vanja Radulaški (golmani), Aranđel Stojković, Aleksandar Filipović, Marko Živković, Nemanja Antić, Zlatan Šehović, Svetozar Marković, Mihajlo Ilić, Siniša Saničanin, Natan De Medina (odbrana), Kristijan Belić, Mateja Stjepanović, Aleksandar Šćekić, Frenk Kanute, Bogdan Mirčetić, Bibars Natho, Danilo Pantić, Gajas Zahid (vezni red), Ksander Severina, Janko Jevremović, Kvinsi Menig, Mihajlo Petković, Nemanja Trifunović, Mateus Saldanja, Aldo Kalulu, Nemanja Nikolić, Samed Baždar, Andrija Pavlović, Dušan Jovanović.

Partizan će na Kipru boraviti od 18. januara do 2. februara, a do polaska na ostrvo će raditi u svom sportskom centru u Zemunu. Sa zagarantovanih pet vrlo dobrih provera u Antaliji, na Kipru imaju tri zakazana meča: Mladost iz Lučana (20. januara), Nea Salamina (24. januar) i Eknikos Ahnasa (28. januar), dok se potencijalni protivnik za 1. februar još uvek traži.

Komentari (0)

Sport