Fudbal

Jirgen Klop na kraju sezone napušta Liverpul: Trofejni Nemac ne može više da radi na "Enfildu"

Komentari

Autor: Euronews

26/01/2024

-

12:06

Jirgen Klop na kraju sezone napušta Liverpul: Trofejni Nemac ne može više da radi na "Enfildu"
Jirgen Klop - Copyright Tanjug/AP Photo/Jose Breton

veličina teksta

Aa Aa

Jirgen Klop će samo do leta voditi Liverpul, mada su navijači crvenih želeli da veruju da će još dugo na klupi omiljenog kluba gledati čoveka koji im je vratio titule prvaka Evrope i šampiona Engleske. 

I to je sam, bez ustezanja, saopštio javnosti na Ostrvu, momentalno postavši glavni junak najdeljenije sportske vesti na društvenim mrežama ovog petka, uz neočekivanu eliminaciju Novaka Đopkovića sa Australijan Opena. 

"Moram da kažem. Napustiću klub na kraju sezone. Razumem da je ovo šok za mnoge u ovom trenutku, kada čuju prvi put, ali mogu da objasnim ili da pokuša da objasnim. Volim apsolutno sve u vezi sa ovim klubom, gradom, navijačima, timom, zaposlednima... I pored toga donosim odluku i verujem da će vas to uveriti da moram da je donesem...", započeo je priču o donetoj odluci harizmatični Nemac. 

Ne odlazi, kaže, zbog sukoba ili poremećenih realcija sa bilo kim na "Enfildu", već uzbog toga što je došlo do prostog zamora materijala. O čemu je pričao u nastavku video snimka objavljenom na zvaničnom X nalogu Liverpula. 

"Kako da kažem... Ponestaje mi energije. Sada nema problem, ali mislim da sam dugo znao za ovo i moram da saopštim u nekom trenutku. Ono što znam je da ne mogu da radim posao uvek iznova i iznova i iznova... Posle svih godina koje smo proveli zajedno i svih stvari koje smo prošli zajedno, moje poštovanje i ljubav su porasli prema vama i stvar koju vam dugujem je istina. A, ovo je istina".

Jirgen Klop (56) preuzeo je Liverpul 2015, potpuno transformisao taj tim iz gubitničkog u jednu od najdominantnijih sila modernog fudbala i to je krunisao titulom, koju bi mogao da osvoji i ove sezone.

Klub iz grada Bitlsa zadužio je trofejima u državnom prvenstvu, Ligi šampiona, FA kupu, Liga kupu, Superkupu, Komjnuti Šildu i na Svetskom klupskom prvenstvu. 

Komentari (0)

Sport