Fudbal

Barbosa udario Spajića, posle gužve prekinut meč Crvene zvezde i Boteva u 66. minutu

Komentari

Autor: Euronews

01/02/2024

-

17:38

Barbosa udario Spajića, posle gužve prekinut meč Crvene zvezde i Boteva u 66. minutu
FK Crvena zvezda - Copyright facebook.com/FK Crvena zvezda

veličina teksta

Aa Aa

Crvena zvezda je pobedila Botev iz Vraca 2:1 (2:1) u poslednjoj kontrolnoj utakmici na Kipru, ali je meč bio prekinut u 66. minutu zbog opšte gužve i tuče. Spajić je faulirao Barbosu, ovaj je ustao i udario ga pesnicom u lice. Nastala je velika gužva, guranje, na terenu su bili svi akteri pa i klupe oba tima. Vrlo brzo se sve smirilo, ali su treneri oba tima odlučili da se meč ne nastavi.

Što se igre tiče, nije to bila neka predstava za pamćenje pred povratak u Beograd, ali najveći benefit za srpskog šampiona je golgeterska raspoloženost Šerifa Ndjajea, strelca dva pogotka.

Trener srpskog šampiona Vladan Milojević u poslednja dva meča je uglavnom izvodio istu postavu, sa jednom do dve promene i ako je suditi po onoj kojku je izveo protiv Boteva iz Vraca, onda bi ovo bilo onih 11 za prvi duel protiv Voždovca u 20. kolu Mozzart bet Superlige.

Prvo poluvreme je obeležio Šerif Ndjaje, napadač crveno-belih koji je postigao dva pogotka. Ne samo zbog golova, već i zbog same igre, kretanja, učestvivanja u igri, Šerif je nagovestio da bi na proleće mogao da bude onaj pravi "kiler" u napadu.

Zvezda je povela već u 8. minutu kada je Šljivić odigrao dupli pas, zatim uputio jak centrašut. Golman Boteva je izboksovao loptu pravo u saigrača, a Ndjaje je lako pogodio sa dva metra.

Mogli su Šerif Ndjaje i Bukari i bolje da završe dva napada, ali ono što može Milojevića da brine je defanziva u ovom meču jer je bilo taktičkih grešaka i pre svega hvaljenog mladog levog beka Viktora Radojevića. Budinov mu je pravio dosta problema, a u 27. minutu je baš na njegov povratni pas Barbosa šutirao sa 16 metara i iznenadio Popovića za 1:1.

Međutim, već u 42. minutu Spajić je poslao dubinski pas ka Ndjajeu koji je možda bio u ofsajdu. Usledila je laka egzekucija za novo vođstvo.

S obzirom na prikazano, Milojević je napravio dve korekcije odmah na startu nastavka. Lazar Nikolić je zamenio Radojevića na levom beku, a Knežević je preuzeo ulogu Jovana Šljivića. Delovali su crveno-beli sigurnije u svim linijama, imali su dve prilike, a onda se u 66. minutu zakuvala situacija na terenu. Spajić je malo grublje faulirao Barbosu, igrač Boteva ga je zatim udario i svi igrači, treneri sa obe klupe. Bilo je svega i svačega, guranja i posle minut i po je situacija bila normalizovana. Sudija meča je razgovarao sa trenerima, meč nije nastavljen. Šteta da se ovako završe pripreme.

Crvena zvezda je igrala u sastavu: Popović, Nedeljković, Spajić, Dragović, Radojević (od 46. Nikolić) - Mijailović, Kanga - Bukari, Šljivić (od 46. Knežević), Olanjinka - Ndjaje.

Komentari (0)

Sport